Επιχειρηματική αποστολή στη Λατινική Αμερική διοργανώνει για τον προσεχή Νοέμβριο το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Λατινικής Αμερικής, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Η αποστολή θα συμπεριλάβει επισκέψεις σε Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία, Μεξικό. Κατά τη διάρκειά της, θα προγραμματιστούν B2B επαγγελματικές επαφές με τοπικές εταιρείες και με εισαγωγείς προϊόντων, ανάμεσά τους και τρόφιμα.

Πριν από την αποστολή, προηγούνται δύο ενημερωτικές ημερίδες για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, τη λειτουργία των εκεί αγορών και το καθεστώς διοργάνωσης της επιχειρηματικής αποστολής. Η πρώτη ημερίδα διοργανώνεται σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, στην Αθήνα, σε συνεργασία με το (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) ΕΒΕΑ, στην οδό Ακαδημίας 7. Η δεύτερη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29), στις 16:30 της Τετάρτης 22 Μαΐου 2024.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν στοιχεία για ακόμα περισσότερες εθνικές αγορές της Λατινικής Αμερικής: Για Ισημερινό, Κόστα Ρίκα, Περού, Ουρουγουάη, πέρα από τις τέσσερις χώρες επίσκεψης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter