Η Carrefour-Μαρινόπουλος θα έχει φέτος αύξηση πωλήσεων 10% και άνω, σύμφωνα με τον κ. Ζερόμ Λουμπέρ, γενικό διευθυντή του ομίλου στη χώρα μας. Ο κ. Λουμπέρ, αναφερόμενος στα επενδυτικά σχέδια του ομίλου στη Β. Ελλάδα και τη Βουλγαρία, δήλωσε ότι εντός του 2007  θα λειτουργήσουν 5 έως 7 νέα Champion-Μαρινόπουλος στη Μακεδονία-Θράκη και ότι έχει ξεκινήσει η πρώτη επένδυση (κατασκευή εμπορικού κέντρου και υπεραγοράς Carrefour) στη Σόφια, ύψους 80 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, ο κ. Λουμπέρ δήλωσε την αντίθεση του ομίλου στην επέκταση της λειτουργίας των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές.

Μία ακόμη χρονιά με μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών -“10% και άνω”- προβλέπει ότι θα είναι το 2007 η διοίκηση της Carrefour-Μαρινόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Ζερόμ Λουμπέρ, γενικό διευθυντή του ομίλου στη χώρα μας, μπορεί η αγορά του λιανικού εμπορίου να καθίσταται όλο και δυσκολότερη, αλλά ο στόχος για την άνοδο των μεγεθών θεωρείται εφικτός, αν και θα απαιτήσει μεγάλη προσπάθεια.

Ο όμιλος, μετά το “κακό” 2005 για τα οικονομικά μεγέθη του, ανέκαμψε πέρσι και παρουσίασε ποσοστιαία άνοδο άνω του 10% , καθώς ο συνολικός τζίρος του στην Ελλάδα έφτασε περίπου τα 2,5 δισ. ευρώ, έναντι 2,29 δισ. ευρώ το 2005 (συμπεριλαμβανομένου του τζίρου της Dia, που αποτελεί ξεχωριστή εταιρεία με αυτόνομη διοίκηση). Ταυτόχρονα, ο όμιλος εντείνει τη δραστηριοποίησή του στη γειτονική Βουλγαρία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκρότηση ομάδας στελεχών του, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η πρώτη επένδυσή του για την κατασκευή εμπορικού κέντρου και υπεραγοράς Carrefour στη Σόφια, κόστους 80 εκατ. ευρώ -όπως εκτιμάται, το έργο θα περατωθεί μέχρι τα τέλη του 2008. Ανάλογες επενδύσεις θα προωθηθούν και σε άλλες βουλγαρικές πόλεις, όπως το Μπουργκάς και η Βάρνα.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της Βουλγαρίας επικουρείται σε μεγάλο βαθμό από τις υποδομές του ομίλου στην Ελλάδα. Έτσι η τροφοδοσία των καταστημάτων της αλυσίδας στη γειτονική χώρα θα γίνεται τόσο από τις προμηθευτικές εταιρείες της Βουλγαρίας όσο και από τις υποδομές του ομίλου στη Β. Ελλάδα (πχ από το αποθηκευτικό συγκρότημά του στην περιοχή του Δρυμού).

Ο κ. Λουμπέρ αναφέρθηκε και στην πύκνωση του δικτύου καταστημάτων του ομίλου στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το πρώτο για το 2007 κατάστημά του (Champion-Μαρινόπουλος) λειτούργησε τον Φεβρουάριο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Συνολικά στη διάρκεια του 2007 θα δημιουργηθούν 5 έως 7 Champion-Μαρινόπουλος στη Μακεδονία-Θράκη.

“Όχι ανοικτά τις Κυριακές”

Ερωτώμενος για το εάν συμφωνεί με το ενδεχόμενο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές, ο κ. Λουμπέρ δήλωσε ότι ο όμιλος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, καθώς η αγορά στην Ελλάδα “δεν λειτουργεί αυτή την ημέρα”, προσθέτοντας ότι μόνο για κάποιες γιορτινές Κυριακές και κυρίως για τις τουριστικές περιοχές πρέπει να ισχύει σχετική ρύθμιση.

Ο κ. Λουμπέρ βρέθηκε την 1η Μαρτίου στην Κατερίνη, όπου υπογράφηκε συμφωνία της αλυσίδας με την Ζεύς Ακτινίδια ΑΕ σχετικά με την προμήθεια ακτινιδίων, στο πλαίσιο της επέκτασης της ποικιλίας τροφίμων της σειράς «Ποιοτική Οδός Carrefour-Champion».