Με ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις ύψους 247 δισ. δρχ. εκτιμάται ότι έκλεισε το 2001 για την Α Β Βασιλόπουλος, η οποία αύξησε τις καθαρές πωλήσεις της κατά 9% έναντι του 2000, ανεβάζοντας την αξία τους στα 171 δισ. δρχ. Αυξημένες κατά 4,5% σε σχέση με το 2000 ήταν και οι πωλήσεις της ΕΝΑ -έφθασαν τα 31 δισ. δρχ. Ο τζίρος της Τροφό δεν ξεπέρασε τα 45 δισ. δρχ.

Με ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις συνολικού ύψους 247 δισ. δρχ. εκτιμάται ότι έκλεισε το 2001 για την Α Β Βασιλόπουλος.

Οι τελευταίοι υπολογισμοί στελεχών της αλυσίδας για την εξέλιξη των πωλήσεων στη χρήση του 2001 αναφέρουν ότι το δίκτυο καταστημάτων της Α Β Βασιλόπουλος αύξησε τις καθαρές πωλήσεις του κατά 9% έναντι του 2000, ανεβάζοντας την αξία τους στα 171 δισ. δραχμές, ενώ αυξημένες κατά 4,5% σε σύγκριση πάντα με την προηγούμενη χρήση ήταν και οι πωλήσεις της ΕΝΑ, οι οποίες έφθασαν σε αξία τα 31 δισ. δρχ.

Όσο για το δίκτυο της Τροφό, τα έσοδα από τις καθαρές πωλήσεις παρέμειναν σε σταθερά επίπεδα. Η απόφαση που έλαβε η μητρική της εταιρεία να κλείσει πέντε από τα καταστήματα της Τροφό, αλλά και οι διαδικασίες προσαρμογής του δικτύου πωλήσεων της εξαγορασθείσας εταιρείας στα πρότυπα της Α Β Βασιλόπουλος, είχαν όπως φάνηκε άμεσες επιδράσεις στο τζίρο της, ο οποίος δεν ξεπέρασε τα 45 δις. δρχ.

Κύκλοι της Α Β Βασιλόπουλος, αναφερόμενοι στις προσπάθειες που καταβάλλονται τους τελευταίους μήνες για την ενσωμάτωση και κατ΄ επέκταση τη μετονομασία των 40 καταστημάτων της Τροφό σε Α Β, τονίζουν μεταξύ άλλων ότι οι σχετικές διαδικασίες εξελίσσονται επιτυχώς και με ιδιαίτερα γρήγορους και ρυθμούς. Ήδη στο στάδιο της πλήρους προσαρμογής στα πρότυπα της μητρικής εταιρείας βρίσκονται 15 από τις μονάδες της Τροφό, που πλέον λειτουργούν υπό την επωνυμία Α Β Βασιλόπουλος, ενώ το σχετικό business plan αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2003 και ειδικότερα στο α΄ τρίμηνο.

Τέλος, όσον αφορά στη δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Α Β Βασιλόπουλος και της Τροφό για το άνοιγμα που ισχυρίζεται ότι διαπίστωσε η πρώτη στα αποθέματα της δεύτερης κατά τη διαδικασία εξαγοράς, η Α Β Βασιλόπουλος επιδιώκει το χαμήλωμα των τόνων μέχρι και την έκδοση της τελικής απόφασης. Ως εκ τούτου παράγοντες του ομίλου δε δέχθηκαν να μπουν στην ουσία της υπόθεσης, αρκέστηκαν μόνο να δηλώσουν ότι η διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και ότι όλοι θα πρέπει να περιμένουν την ετυμηγορία της.