Συνεχή ανοίγματα μέσω της πολιτικής συνεργειών με εταιρείες τρίτων επιχειρεί η ΑΒ Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να τονώσει τον τζίρο της και να διευρύνει την πελατειακή της βάση. Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη έχει συνάψει κεντρική συνεργασία με τη Νιτσιάκος για την αγορά κρέατος και με την εταιρεία Κωσταρέλος σε ό,τι αφορά την αγορά των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων.

Οι σχετικές συμφωνίες προβλέπουν τη λειτουργία ειδικών χωρών διάθεσης των προϊόντων των εν λόγω εταιρειών σε συγκεκριμένα καταστήματα του δικτύου της ΑΒ Βασιλόπουλος, στη λογική μάλλον της αποκλειστικότητας, πολύ περισσότερο εφόσον αυτές οι συνέργειες αφορούν και παραγωγικές εταιρείες, που δεν θα μπορούσαν ή δεν θα διατίθεντο να καλύψουν την αντίστοιχη ζήτηση κι ενός δεύτερου μεγάλου δικτύου του κλάδου. Η ΑΒ Βασιλόπουλος, μέσω αυτών των συνεργειών, προσβλέπει στην επίτευξη τριών στόχων: Της διαφοροποίησής της έναντι των ανταγωνιστών της, στην ακόμα μεγαλύτερη εξειδίκευση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου με κωδικούς που χαρακτηρίζονται για την ποιότητα και την πλούσια ποικιλία τους και ασφαλώς της τόνωσης του τζίρου της, καθότι η εταιρεία έτσι αυξάνει την έμφασή της στις κατηγορίες προϊόντων υψηλής ζήτησης.

Συνέργειες με Holland & Barrett, Petco, Διάφανο, Λητώ
Μία από τις πιo πρόσφατες συνεργατικές κινήσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι αυτή που σύναψε με την Holland & Barrett, εταιρεία εξειδικευμένη στα συμπληρώματα διατροφής, με το δικό της κοινό, η οποία αναπτύσσεται τελευταία στην εγχώρια αγορά και μέσω δικού της δικτύου. Η συμφωνία που συνήψε η ΑΒ Βασιλόπουλος μαζί της προβλέπει επί της ουσίας την επέκταση του δικτύου της Holland & Barrett με shop in shop τμήματα πωλήσεων σε μεγάλα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η λειτουργία τριών τέτοιων τμημάτων στο δίκτυο της ΑΒ Βασιλόπουλος στα καταστήματα της Εθνικής Οδού, του Ελληνικού και της Μακεδονίας. Κατά πληροφορίες στη λίστα θα προστεθεί ένα ακόμη σούπερ μάρκετ, αυτό που εγκαινιάστηκε σχετικά πρόσφατα στον Παράδεισο Αμαρουσίου.

Τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν μία ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία προϊόντων, στην οποία η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει παρουσία, όχι όμως με προϊόντα ευρέως γνωστά. Έτσι, μέσω της συνεργασίας της με την Holland & Barrett, επί της ουσίας αναβαθμίζει το σχετικό προϊοντικό χαρτοφυλάκιό της. Σημειώνουμε ότι τα καταστήματά της, στα οποία θα λειτουργήσουν τα shop in shop του συνεργάτη της, δεν θα διαθέτουν τους κωδικούς συμπληρωμάτων διατροφής της αλυσίδας.

Προς την ίδια κατεύθυνση η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας και με την Petco, πολωνική αλυσίδα οικονομικών προτάσεων ειδών ένδυσης και σπιτιού, η οποία ήδη λειτουργεί χώρους πώλησης σε καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος που δραστηριοποιούνται στα Γιαννιτσά, τις Σέρρες, την Παιανία και της Σάπες Ξάνθης.

Παρόμοιες συνεργασίες έχουν συμφωνηθεί και με την εταιρεία Διάφανο, χώρος πωλήσεων της οποίας λειτουργεί στο ΑΒ της Εθνικής Οδού, όπως και με το Λητώ, με έναν αντίστοιχο χώρο σε σούπερ μάρκετ της ΑΒ Βασιλόπουλος στην Πάτρα.

Η διοίκηση της ΑΒ Βασιλόπουλος και τα αρμόδια στελέχη της συνεχίζουν προς την ίδια κατεύθυνση να εξετάζουν κι άλλες προτάσεις, που υποβάλλονται στην εταιρεία για την ανάπτυξη συνεργειών με επώνυμα δίκτυα. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι δεν θα αργήσουν οι ανακοινώσεις νέων συνεργειών…