Με τα εγκαίνια οκτώ νέων εταιρικών καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος και ΑΒ City στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επέκτασης του δικτύου του ομώνυμου ομίλου για το 2011.

Ειδικότερα, εγκαινιάστηκαν έξι ΑΒ Βασιλόπουλος: στην περιοχή Μασταμπά στον Νομό Ηρακλείου (χώροι πώλησης 1.000 τμ, 6 ταμεία, 46μελές προσωπικό), στη Θεσσαλονίκη στην Πολίχνη (1.600 τμ, 7 ταμεία, 39μελές προσωπικό) και στην Περαία (900 τμ, 5 ταμεία, 24μελές προσωπικό), στη Ρόδο, το τρίτο του ομίλου στο νησί (1.000 τμ, 5 ταμεία, 30μελές προσωπικό), στην ΕΟ Άρτας-Ιωαννίνων, στον κόμβο Ανατολής, το τέταρτο ΑΒ στον Νομό Ιωαννίνων (1.500 τμ, 8 ταμεία, 44μελές προσωπικό) και στο 1ο χλμ.  Πύλης-Τρικάλων, το δεύτερο του ομίλου στον Νομό Τρικάλων (880 τμ, 4 ταμεία, 20μελές προσωπικό). Ένα νέο ΑΒ City εγκαινιάστηκε στην περιοχή του Ζωγράφου στην Αθήνα (530 τμ, 3 ταμεία, 16μελές προσωπικό).

Εξάλλου, η διάκριση του «Retail Manager της Δεκαετίας» απονεμήθηκε στον κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα, εκτελεστικό αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο ΝΑ Ευρώπης του ομίλου Delhaize, κατά την τελετή επίδοσης των βραβείων Retail 2011 (12 Δεκεμβρίου) προς αναγνώριση της 14ετούς δράσης του στην ηγεσία της εταιρείας.

Επίσης, στον θεσμό Retail Business Awards του εκδοτικού οργανισμού Direction, που διοργανώθηκε για δέκατη χρονιά, επιβραβεύτηκε το Green Store της ΑΒ στη Σταμάτα Αττικής ως το καλύτερο «Retail Store της Χρονιάς» στη κατηγορία των σούπερ μάρκετ. Το κατάστημα, υπενθυμίζουμε, λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2010, ξεχωρίζοντας για τις οικολογικές μεθόδους παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας που διαθέτει (φωτοβολταϊκά, φωτοσωλήνες, γεωθερμία κτλ), μέσω των οποίων επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 40%, σε σχέση με τα συμβατικά καταστήματα της εταιρείας.