Η ΑΒ Βασιλόπουλος τον Σεπτέμβριο εγκαινίασε τη λειτουργία του νέου της καταστήματος στη Λάρισα, του ανακαινισμένου ΑΒ στον Περισσό και του ριζικά ανανεωμένου ΑΒ Mega Θεσσαλονίκης, με αποκλειστικές προσφορές και εκπλήξεις για τους πελάτες τους.

Το ΑΒ της Λάρισας είναι έκτασης χώρου πωλήσεων 2.500τμ και 100 θέσεων parking και βρίσκεται στην τομή της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας με την οδό Μυκηνών. Το κατάστημα του Περισσού είναι έκτασης χώρου πωλήσεων 2.435τμ και 140 θέσεων parking και βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ 38 και Μακελαράκη, ενώ το ΑΒ Mega Θεσσαλονίκης είναι έκτασης ανανεωμένου χώρου πωλήσεων 3.300τμ και άνετου parking 300 θέσεων και βρίσκεται στο 11ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Αεροδρομίου. Τα τρία καταστήματα απασχολούν περί τους 360 εργαζόμενους. Το δίκτυο της αλυσίδας αριθμεί πλέον 365 καταστήματα και απασχολεί συνολικά περίπου 14.000 ανθρώπους.

Εξάλλου, η εταιρεία απέσπασε το Gold Βραβείο για την εφαρμογή AB Click2shop για έξυπνες online αγορές, στη διοργάνωση Mobile Excellence Awards 2016. Τα επιχειρηματικά βραβεία Mobile Excellence Awards αναδεικνύουν την καινοτομία και τις βέλτιστες πρακτικές για τη συνολική αγορά και το οικοσύστημα του mobile business. Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΒ ήταν υποψήφια στην κατηγορία Mobile Commerce for Super-Markets και διακρίθηκε για το λανσάρισμα του AB Click2shop Αpp, του πρώτου mobile grocery app στην Ελλάδα, με το οποίο ο χρήστης μπορεί να κάνει τις αγορές του γρήγορα και εύκολα. Τα περισσότερα από 9.000 προϊόντα που διατίθενται στο Αpp, μπαίνουν στο «καλάθι», με μία απλή σάρωση του barcode. Όλες οι προσφορές της αλυσίδας βρίσκονται συγκεντρωμένες σε συγκεκριμένη ενότητα και μέσα από τις επιλογές ταξινόμησης μπορεί να εντοπίσει κανείς εκείνες που τον ενδιαφέρουν περισσότερο.