Το πρώτο βραβείο «Green Leader-Υπολογισμός & Μείωση του Αποτυπώματος Διοξειδίου του Άνθρακα» δόθηκε στην ΑΒ Βασιλόπουλος στην τελετή της απονομής των βραβείων «My Climate» στις 23 Μαΐου, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Κέντρο Αειφορίας και το Ερευνητικό Εργαστήριο Marketing του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της ανάδειξης εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που έχουν αποδεδειγμένα προχωρήσει σε ενέργειες μείωσης των εκπεμπόμενων αερίων του θερμοκηπίου από τις δραστηριότητες τους.

Επίσης, το AB Green Store απέκτησε τη διεθνή πιστοποίηση Breeam. Πρόκειται για ένα πολυεθνικό διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης, διαβάθμισης και πιστοποίησης οικολογικών κτιρίων, που ανήκει στον διεθνή οργανισμό BRE, ο οποίος έχει αξιολογήσει και πιστοποιήσει περισσότερα από 200 χιλ. κτίρια παγκοσμίως. Έτσι, το AB Green Store από τις αρχές Ιουνίου είναι επισήμως το πρώτο «πράσινο» κτίριο στην Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά που τέτοια πιστοποίηση δίνεται για ελληνική κατασκευή.

Εξάλλου, ο όμιλος ΑΒ εγκαινίασε στις 21 Ιουνίου δύο νέα καταστήματα, το πρώτο εταιρικό επί της οδού Φιλαδελφείας 101, στο Μενίδι, χώρου πώλησης 1.500τμ, 7 ταμείων και προσωπικού 43 ατόμων, και το δεύτερο του δικτύου δικαιόχρησης, το οποίο αριθμεί πλέον 45 καταστήματα. Πρόκειται για ένα ΑΒ Food Market στη Ζαχάρω Ηλείας, που ανήκει στην εταιρεία Σούπερ Μάρκετ Κάπος ΟΕ, χώρου πώλησης 400τμ, με 3 ταμεία και 8μελές προσωπικό.