Η ΑΒ Βασιλόπουλος διακρίθηκε στο πλαίσιο της 5ης απονομής των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον, μέσω των οποίων η Commission εκφράζει την αναγνώρισή της για τις σχετικές προσπάθειες και το έργο των εταιρειών της χώρας μας για βιώσιμη ανάπτυξη. Ειδικότερα, η εταιρεία επιβραβεύτηκε για τη προσπάθεια που καταβάλει σχετικά με τη μείωση του CO2 αποτυπώματος. Στην τελετή της απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η ΑΒ Βασιλόπουλος παρέλαβε το 4o Βραβείο Οργάνωσης και Διοίκησης.

Στο πλαίσιο της επέκτασης του δικτύου της, σημειώνουμε, επίσης, ότι ένα νέο ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινιάστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη. Πρόκειται για το δεύτερο κατάστημα της αλυσίδας στην περιοχή, το οποίο βρίσκεται στο 2ο χλμ. της εθνικής οδού Μυτιλήνης-Θέρμης. Διαθέτει χώρο πώλησης 1.080τμ, με 6 ταμεία και 20 θέσεις parking. Απασχολεί προσωπικό 38 ατόμων. Παράλληλα, ολοκλήρωσε τον πρώτο του χρόνο το πρόγραμμα της ΑΒ Βασιλόπουλος με τον τίτλο «52 Εβδομάδες, 52 δράσεις σίτισης και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα», και ξεκίνησε έναν δεύτερο κύκλο, εστιασμένο αυτή τη φορά στα παιδιά. Στο πλαίσιό του, υπό το σύνθημα «Είμαστε γονείς 1.000άδων παιδιών!», από τον Οκτώβριο και για 52 εβδομάδες, η εταιρεία, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, θα καλύψει οικονομικώς τα γεύματα παιδιών που φοιτούν σε 52 σχολεία και νηπιαγωγεία της χώρας.

Επίσης, όλο τον Οκτώβριο θα στηρίξει την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», ενώ από τον Νοέμβριο, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μπορούμε», θα προσφέρει σε 52 ιδρύματα όλης της χώρας που βοηθούν παιδιά α) τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις «προϊόντων αλληλεγγύης», τα οποία δημιούργησε για τις ανάγκες του προγράμματος, β) τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν στα καταστήματά της γι’ αυτό τον σκοπό και γ) τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις των κουπονιών αλληλεγγύης, που διατίθενται σε 25 επιλεγμένα ΑΒ σε όλη την Ελλάδα.