Η ΑΒ Βασιλόπουλος, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου και ο τέταρτος μεγαλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα. Χιλιάδες καταναλωτές επισκέπτονται καθημερινά τα καταστήματά της εμπιστευόμενοι σε αυτή τη διατροφή τους, καθώς για δεκαετίες τους εφοδιάζει με μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών και υγιεινών προϊόντων.

Το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και η αβεβαιότητα για το μέλλον που διαταράσσουν τη σημερινή ελληνική κοινωνία αλλάζουν συθέμελα τις δομές της. Η καταναλωτική συμπεριφορά αλλάζει μέρα με την ημέρα, διαμορφώνοντας ένα νέο τοπίο στην αγορά του λιανεμπορίου, τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, αντιλαμβανόμενη προ ετών τις τάσεις της αγοράς αλλά και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, χάραξε τη μακροπρόθεσμη πορεία που θα ακολουθήσει ώστε να βγει αλώβητη από την επερχόμενη κρίση. Οι επιλογές της οργανικής ανάπτυξης, της συνέπειας στην προσφερόμενη ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, του πολυεπιπέδου τιμών και του εξορθολογισμού των δαπανών, της έδωσαν τη δυνατότητα σημαντικής μείωσης των τιμών της ώστε να μπορούν όλα τα νοικοκυριά, ανεξαρτήτως οικονομικού επιπέδου, να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα προγράμματα «Επαναφορά Τιμών στο 2008» και «ΦΘΗΝΟ ΠΟΛΥ». Κατά την εφαρμογή του προγράμματος της Επαναφοράς Τιμών, η εταιρεία προχώρησε σε μείωση τιμών στα επίπεδα του 2008 σε 600 βασικά προϊόντα, ώστε να μπορεί ο καθένας να γεμίζει το καλάθι του με προϊόντα, καθημερινά και οικονομικά.

Παράλληλα, με το πρόγραμμα «ΦΘΗΝΟ ΠΟΛΥ», διατίθενται στα ΑΒ βασικά προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης (τρόφιμα και μη τρόφιμα) έως και 50% φθηνότερα. Οι καταναλωτές, συνδυάζοντας τα δύο προγράμματα, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους ακόμα πιο συμφέρουσες και οικονομικές.

Oι αναπτυξιακές κινήσεις, μέσω της αύξησης του αριθμού των καταστημάτων της εταιρείας, σε συνδυασμό με την κατάρτιση και υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων, είναι μερικές μόνο από τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η ΑΒ Βασιλόπουλος προκειμένου να έρθει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στους κοινωνικούς της εταίρους (πελάτες, προσωπικό, συνεργάτες, προμηθευτές κλπ).

Τέλος, η ΑΒ στηρίζει γενιές Ελλήνων παραγωγών, εμπιστεύεται το μεράκι τους και επιλέγει τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα. 73 χρόνια τώρα, όσα και η ιστορία της, συνεργάζεται μαζί τους με συνέπεια και σεβασμό, ακολουθώντας αξίες όπως ελληνικότητα, παράδοση, ποιότητα, εμπιστοσύνη.

Σήμερα, με τη χρήση νέων μεθόδων και εργαλείων, όπως το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρεία έχει επιπλέον τη δυνατότητα για άμεση, αλλά, κυρίως, αμφίδρομη επικοινωνία με το καταναλωτικό κοινό. Για την ΑΒ, που πριν από 15 χρόνια δημιούργησε και διατηρεί το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα πιστότητας πελατών στην Ελλάδα, η δημιουργία στενών σχέσεων με τους πελάτες της αποτελούσε πάντα το κλειδί της επιτυχίας της.

Έτσι, με την επιπλέον χρήση αυτών των νέων μέσων, μπορεί καθημερινά να ακούσει τη φωνή τους και να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους. Η ΑΒ απασχολεί σήμερα περισσότερους από 10.500 υπαλλήλους, ενώ το δίκτυο των 258 καταστημάτων της, εκτείνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στόχος της εταιρείας για το μέλλον είναι να εξακολουθήσει την επιτυχημένη πορεία της και να έρθει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο καταναλωτικό κοινό, αυξάνοντας τον αριθμό των καταστημάτων της αλλά και προσφέροντας πάντα ποικιλία ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών στις ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς.