Με ολοκληρωμένες υπηρεσίες «μέσων και data insights», οι οποίες ξεκινούν από το φυσικό κατάστημα και αγγίζουν μέχρι και το διαδικτυακό περιβάλλον, η ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει τις δικές της «ΑΒ Retail Media Λύσεις», ή αλλιώς, ένα χρήσιμο εργαλείο για τους προμηθευτές των οποίων τα προϊόντα πωλούνται στα ράφια της ΑΒ ή στο ΑΒ eshop. Περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω project έδωσε στο FOODReporter η Χρύσα Βρούζη, υπεύθυνη του εγχειρήματος και Marketing – Media Commercialization Manager της ΑΒ Βασιλόπουλος, αναφέροντας ότι το project ξεκίνησε επίσημα και πιο οργανωμένα το 2017, με τις βάσεις, ωστόσο, να μπαίνουν ήδη από το 2014, μέσω διαφημίσεων στην επίσημη ιστοσελίδα και την εφαρμογή του e-commerce της εταιρείας. «Τα τελευταία 2-3 χρόνια, η προσπάθεια μας εξελίσσεται δυναμικά, και όραμά μας είναι να μπορέσει η ΑΒ Βασιλόπουλος να προσφέρει ολοκληρωμένες omnichannel marketing λύσεις βασισμένες σε δεδομένα» σημειώνει η κυρία Βρούζη.

Ακολουθώντας το αγοραστικό ταξίδι του πελάτη από το πρώτο σημείο αλληλεπίδρασης μέχρι το conversion (πώληση, αγορά, εγγραφή κ.ο.κ.), το συγκεκριμένο εργαλείο μπορεί να αποτελέσει μία λύση και για οποιαδήποτε εταιρεία ή κλάδο που θέλει να διαφημίσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της σε μια βάση 1,8 εκατ. πελατών τον μήνα, σύμφωνα με την Χρύσα Βρούζη. «H AB Βασιλόπουλος επιδιώκει να είναι ο σημαντικότερος προμηθευτής retail media της αγοράς που θα προσφέρει στους πελάτες του μοναδικές υπηρεσίες» τονίζει η ίδια, προσθέτοντας ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος επιθυμεί οι συνεργαζόμενες εταιρίες που την εμπιστεύονται, να έχουν τις πλέον δυνατές και αποτελεσματικές καμπάνιες, τόσο σε επίπεδο ευαισθητοποίησης, όσο και σε επίπεδο επίδοσης.

Οι τρεις τρόποι συνεργασίας ανάμεσα στον προμηθευτή και στην ΑΒ
Αναφορικά, η ΑΒ Βασιλόπουλος μέσω του ΑΒ Retail Media Λύσεις, προτείνει τρεις τρόπους συνεργασίας σε έναν ενδιαφερόμενο προμηθευτή. «Ο πρώτος τρόπος είναι ζητηθεί από εμάς να ακολουθήσουμε μία omni channel προσέγγιση, φτιάχνοντας ένα πλάνο 360ο. Επιπλέον, η ΑΒ Βασιλόπουλος μπορεί να προτείνει σε έναν προμηθευτή να συμμετάσχει σε κάποια ενεργοποίηση που θα υλοποιήσει, βάσει των προτεραιοτήτων που έχει θέσει μέσα στον χρόνο. Ο τρίτος τρόπος συνεργασίας με έναν προμηθευτή είναι μέσα από τη χρήση των data insights, είτε από έρευνες δικές μας, είτε της αγοράς και έπειτα, εμείς δημιουργούμε ένα retail μιντιακό πλάνο» επισημαίνει η κυρία Βρούζη, αναφέροντας ότι με τον τρίτο τρόπο συνεργασίας, ο προμηθευτής επικεντρώνεται στις ανάγκες και τους στόχους του.

«Εξελίσσουμε συνεχώς τις υπηρεσίες και τα εργαλεία που διαθέτουμε, τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε (marketing automation), τις πλατφόρμες πάνω στις οποίες τρέχουν οι διαφημιστικές ενέργειες, ενώ, παράλληλα, διευρύνουμε και το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε» δηλώνει στο FOODReporter η Marketing – Media Commercialization Manager της ΑΒ Βασιλόπουλος.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter