Ανάπτυξη τζίρου 53% παρουσιάζει ο τζίρος της ΑΤΛΑΝΤΙΚ κατά την τελευταία διετία ως επιβράβευση των αλλαγών που αποφάσισε η διοίκηση της εταιρείας σχετικά με την εμπορική πολιτική της. Στην ταχύτατη ανάπτυξη του τζίρου της εταιρείας σημαντική συμμετοχή έχουν οι πωλήσεις των νέων εμπορικών μονάδων της. Το φετινό πλάνο της προβλέπει την ίδρυση 8 νέων καταστημάτων με έδρες στην επαρχία και τη δημιουργία νέων κεντρικών αποθηκών με έδρα στη Θήβα, έκτασης 30.000 τμ. Στον τομέα του franchise προχωρά η ομογενοποίηση των καταστημάτων της ΑΡΙΣΤΑ, αλλά και η επέκταση του δικτύου με νέες συμβάσεις δικαιόχρησης, που πλέον αφορούν και επιχειρήσεις με έδρες εκτός της Βορείου Ελλάδος.

Ανάπτυξη τζίρου 53% παρουσιάζει ο τζίρος της ΑΤΛΑΝΤΙΚ κατά την τελευταία διετία, ουσιαστικά ως επιβράβευση των αλλαγών που αποφάσισε η διοίκηση της εταιρείας σχετικά με την εμπορική πολιτική της.

Όπως επισημαίνεται από στελέχη της εταιρείας, η νέα στρατηγική της ΑΤΛΑΝΤΙΚ στηρίζει την ανάπτυξή της στις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών, γίνεται δηλαδή πελατοκεντρική και αυτό ακριβώς τον στόχο υπηρετούν οι ετήσιες συμφωνίες που συνάπτει η αλυσίδα με τους προμηθευτές της, ενώ η επιλογή των προϊόντων που φιλοξενούνται στα καταστήματά της αποφασίζεται βάσει των προτιμήσεων των καταναλωτών.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι στην ταχύτατη ανάπτυξη του τζίρου της εταιρείας σημαντική συμμετοχή έχουν οι πωλήσεις των νέων εμπορικών μονάδων της. Μάλιστα η ΑΤΛΑΝΤΙΚ συνεχίζει να προσανατολίζεται στην επέκταση του δικτύου της, αφού το φετινό πλάνο προβλέπει την ίδρυση 8 νέων καταστημάτων με έδρες στην επαρχία. Μεταξύ άλλων, νέα καταστήματα θα λειτουργήσουν στη Μυτιλήνη, την Πύλο, το Κορωπί και την Πρέβεζα, ενώ τέσσερις από τις οκτώ μονάδες θα είναι ιδιόκτητες.

Στο μεταξύ, το επενδυτικό της πλάνο προβλέπει τη δημιουργία νέων κεντρικών αποθηκών με έδρα στη Θήβα. Πρόκειται για στεγαζόμενες εγκαταστάσεις 30.000 τμ, οι οποίες μελλοντικά θα επεκταθούν κατά 10.000 τμ και θα κατασκευαστούν σε έκταση 100.000 τμ. Οι νέες αποθήκες από κοινού με τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη θα καλύψουν την τροφοδοσία του συνόλου των καταστημάτων της αλυσίδας, γεγονός το οποίο συνεπάγεται το κλείσιμο των υπολοίπων κεντρικών αποθηκών, που σήμερα εδρεύουν στην Αττική, τη Χαλκίδα, το Αίγιο και τη Μεσσηνία.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της εταιρείας στον τομέα του franchise, στελέχη της δηλώνουν ότι προχωρά η ομογενοποίηση των καταστημάτων της ΑΡΙΣΤΑ, αλλά και η επέκταση του δικτύου με νέες συμβάσεις δικαιόχρησης, που πλέον αφορούν και επιχειρήσεις με έδρες εκτός της βορείου Ελλάδος. Σήμερα υπό τον τίτλο ΑΡΙΣΤΑ λειτουργούν οι 70 από τις 200 επιχειρήσεις franchise.