Οργανική αύξηση 20% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της ΑΤΛΑΝΤΙΚ στο πρώτο τρίμηνο του 2002 έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, ενώ με τον συνυπολογισμό των πωλήσεων της εξαγορασθείσης ΓΑΛΗΝΟΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ η συνολική αύξηση του τζίρου της διαμορφώθηκε στο 68%.

Οργανική αύξηση 20% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της ΑΤΛΑΝΤΙΚ στο πρώτο τρίμηνο του 2002 έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, ενώ με τον συνυπολογισμό των πωλήσεων της εξαγορασθείσης ΓΑΛΗΝΟΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ η συνολική αύξηση του τζίρου της διαμορφώθηκε στο 68%.

Σε απόλυτη αξία ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 92,12 εκατ. ευρώ έναντι 54,78 εκατ. ευρώ το 2001 και σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 450 εκατ. ευρώ. Ανοδικά όμως κινήθηκαν και τα κέρδη της -αύξηση 17%- τα οποία στο πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 619,4 χιλ. ευρώ από 527,6 χιλ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ, «τα ανωτέρω θετικά αποτελέσματα αποτελούν το επιστέγασμα των προσπαθειών της εταιρείας, η οποία συνεχίζει να κερδίζει μερίδιο αγοράς στηριζόμενη στην υγιή ανάπτυξη του τζίρου, αφού η οργανική αύξηση του κύκλου εργασιών στο τρίμηνο δεν επιτεύχθηκε από νέα καταστήματα».

Επισημαίνεται ότι κατά την τρέχουσα χρήση η ΑΤΛΑΝΤΙΚ έχει επικεντρώσει τους στόχους της στην εκπαίδευση στελεχών και εργαζομένων, στην ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων της, στην οργάνωση των τμημάτων με τα φρέσκα προϊόντα, στην υποστήριξη του δικτύου χονδρικής πώλησης και στις ανακαινίσεις των εμπορικών μονάδων.

ΑΤΛΑΝΤΙΚ και στη Νάξο

Δυναμικά ξεκίνησε το επενδυτικό πρόγραμμα του 2002 η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ. Μετά το κατάστημα του Γυθείου η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία στις αρχές Ιουνίου ένα νέο κατάστημα στη Νάξο. Πρόκειται για το πρώην σούπερ μάρκετ ΓΑΛΗΝΟΣ-ΚΥΠΡΑΙΟΣ, το οποίο η ΑΤΛΑΝΤΙΚ ενσωμάτωσε στη δική της φιλοσοφία, επενδύοντας σε αυτό το ποσό των 587 εκατ. δρχ.

Το κατάστημα βρίσκεται στην περιφερειακή οδό στη Χώρα Νάξου. Είναι ένα υπερσύγχρονο ισόγειο σούπερ μάρκετ 700 τ.μ. με άνετο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και με εύκολη πρόσβαση τόσο για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού όσο για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες που φιλοξενεί. Πέρα από τα κλασικά τμήματα ενός σούπερ μάρκετ διαθέτει επιπλέον τμήματα οπωροπωλείου, κρεοπωλείου με ντόπια κρέατα, αλλαντικά-τυριά, κάβα και είδη bazaar.

Από την προηγούμενη χρονιά η ΑΤΛΑΝΤΙΚ δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της στα νησιά του Αιγαίου. Πέρυσι εκτός από τα καταστήματα του Βέλου Κορινθίας, των Ιωαννίνων και της Τρίπολης εγκαινιάστηκε και το κατάστημα της Πάρου. Το επόμενο κατάστημα της ΑΤΛΑΝΤΙΚ θα δημιουργηθεί στη Μήλο.

Αθλητικές χορηγίες από την ΑΤΛΑΝΤΙΚ

Συμμετέχοντας σε κάθε προσπάθεια για τη διάδοση του αθλητικού πνεύματος και την ενίσχυση των αθλητικών εκδηλώσεων, η αλυσίδα ΑΤΛΑΝΤΙΚ ανέλαβε δύο αθλητικές χορηγίες. Συγκεκριμένα ενίσχυσε οικονομικά και φέτος το ετήσιο τουρνουά ενόργανης γυμναστικής, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα. Επίσης πρόσφερε χρηματικό ποσό ύψους 2.935 ευρώ με σκοπό την αγορά μηχανήματος περιποίησης γκαζόν για το γήπεδο του Παναξιακού Αθλητικού Συλλόγου.