Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, η οποία ήδη διαθέτει μονάδες παραγωγής μπίρας στη Βουλγαρία (από το 1994) και στην ΠΓΔΜ (από το 1997), εντός του έτους προσανατολίζεται να διεκδικήσει την εξαγορά της μεγαλύτερης γιουγκοσλαβικής ζυθοποιίας, παραγωγικής δυναμικότητας 2 εκατ. εκατόλιτρων.

Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, η οποία ήδη διαθέτει μονάδες παραγωγής μπίρας στη Βουλγαρία (από το 1994) και στην ΠΓΔΜ (από το 1997), εντός του έτους προσανατολίζεται να διεκδικήσει την εξαγορά της μεγαλύτερης γιουγκοσλαβικής ζυθοποιίας, παραγωγικής δυναμικότητας 2 εκατ. εκατόλιτρων. Στο μεταξύ, ήδη έχει προχωρήσει στην υποβολή προσφοράς για την εξαγορά αλβανικής ζυθοποιίας, παραγωγικής δυναμικότητας περίπου 450 χιλ. εκατόλιτρων.

Το 2000 ο όγκος των πωλήσεων της εταιρείας ανήλθε σε 3,4 εκατ. εκατόλιτρα. Οι μονάδες που διαθέτει (μόνη ή με συνεταίρους) στη Βουλγαρία και στα Σκόπια διέθεσαν στις αγορές τους περισσότερα από 1,5 εκατ. εκατόλιτρα. Αυτό σημαίνει ότι, στο βαθμό που θα τελεσφορήσουν τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας στις αγορές της Γιουγκοσλαβίας και της ΠΓΔΜ, στο εξής περισσότερο του 50% του όγκου των πωλήσεών της θα προέρχονται από τη βορειοβαλκανική αγορά. Οι συνολικές πωλήσεις μπίρας των θυγατρικών εταιρειών της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ, που δραστηριοποιούνται ήδη στις δύο γειτονικές χώρες, ανήλθαν πέρυσι σε 21,6 δισ. δρχ. (11,4 δισ. δρχ. από την ΠΓΔΜ και 10,2 από τη Βουλγαρία).

6 δισ. δρχ. για την Ολυμπιάδα του 2004

Όπως είναι γνωστό, η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ δεσμεύτηκε να συνεισφέρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 το ποσό των 6 δισ. δρχ. “Η απίστευτη αυτή συνεισφορά υπερβαίνει κάθε προηγούμενη χορηγία ζυθοποιίας και είναι η τριπλάσια της αντίστοιχης του Σίδνεϊ”, τόνισε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων κ. Γ. Αγγελοπούλου, στην πρόσφατη τελετή της ανακοίνωσης των εθνικών χορηγών της Ολυμπιάδας του 2004.