Το µήνυµα «είναι δίπλα σας και συµφέρει» είναι το κάλεσµα των καταστηµάτων του οµίλου Ασπίδα στο γείτονα καταναλωτή που µένει δίπλα και που καθηµερινά αφουγκραζόµαστε τις ανάγκες του, τις ιδιαιτερότητές του και µπορούµε έτσι να του παρέχουµε υψηλές σε ποιότητα υπηρεσίες, φρέσκα προϊόντα, καθώς και όλα τα τυποποιηµένα σε πολύ ανταγωνιστικές τιµές.

Ο όµιλος Ασπίδα ιδρύθηκε το 1996 στην Πάτρα, µε στόχο να ενδυναµώσει την ανταγωνιστικότητα των µικροµεσαίων επιχειρήσεων, έναντι της διαφαινόµενης τότε ανάπτυξης των µεγάλων σούπερ µάρκετ.

Η αρχική του ονοµασία ήταν Προµηθευτικός Συνεταιρισµός Επιχειρηµατιών Super Market Ασπίδα και είχε 53 ιδρυτικά µέλη από την Πελοπόννησο. Το 1996 στην Πάτρα εκλέγεται το πρώτο ΔΣ µε πρόεδρο τον κ. Κουτράκη Αντώνιο από το Γύθειο Λακωνίας. Τα πρώτα γραφεία του οµίλου ήταν στην Κηφισιά µε διευθυντή τον κ. Παναγιώτη Θεοτοκάτο.

Τότε και υπεγράφησαν οι πρώτες εµπορικές συµφωνίες, ενώ έγινε και η πρώτη τηλεοπτική καµπάνια του οµίλου. Το 1998 αναλαµβάνει την εµπορική διεύθυνση των γραφείων του οµίλου ο κ. Κώστας Νικολάου και το 1999 τα µέλη ξεπερνούν τα 200. Ο όµιλος ισχυροποιείται και εδραιώνει τη θέση του σε όλη την Ελλάδα. Τότε λανσάρονται και τα πρώτα προϊόντα Ασπίδα, των οποίων η υποδοχή από τα µέλη και τους καταναλωτές ήταν ενθουσιώδης.

Το 1999 εγκαινιάζονται στο Περιστέρι τα νέα γραφεία του οµίλου και ενισχύονται οι υπηρεσίες προς τα µέλη (αποθήκες logistics, εισαγωγές προϊόντων, προωθητικές ενέργειες, πρωτοποριακά φυλλάδια προσφορών).

Δεκατέσσερα χρόνια µετά την ίδρυσή του και έχοντας βρει τους προσωπικούς του δίαυλους επικοινωνίας µε τα µέλη του, προσπαθεί καθηµερινά να τους παρέχει την ασφάλεια που προσδίδει το λογότυπό του, ν’ αναπτύσσει τις υπηρεσίες του µειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας την παραγωγικότητα και να φροντίζει για την υγιή παρουσία των επιχειρήσεών του στον χώρο του λιανεµπορίου, που βάλλεται καθηµερινά από τη µη ύπαρξη πλαισίου του ανταγωνισµού.

Με όραµά του τα καταστήµατα Ασπίδα να γίνονται φιλικότερα, πιο εξυπηρετικά και ανταγωνιστικά, ο όµιλος Ασπίδα δίνει ιδιαίτερη έµφαση σε ενέργειες πιστότητας, µε σηµαντικότερη εκείνη της εµφάνισης των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας προϊόντων του (private label) στα ράφια τους. Έτσι, προϊόντα που στο παρελθόν ήταν αµφιλεγόµενης δυναµικής και κύρους, σήµερα προσφέρουν αξιόπιστες λύσεις έναντι των αντίστοιχων επώνυµων, αφού παρέχουν εξαιρετικό συνδυασµό ποιότητας και τιµής.

Σήµερα, ο όµιλος Ασπίδα απαρτίζεται συνολικά από 200 καταστήµατα λιανικής ανά την Ελλάδα, απασχολεί πάνω από 1.650 εργαζόµενους και συνεχίζει την προσπάθειά του να µεταφέρει στα καταστήµατά του το σύγχρονο marketing µε προωθητικά προγράµµατα, φυλλάδια προσφορών και συµφέρουσες εµπορικές συµφωνίες µε τις εµπορικές εταιρείες τροφίµων και µη τροφίµων.

Ηµεροµηνίες σταθµός
1996:
Ιδρύεται ο Προµηθευτικός Συνεταιρισµός Επιχειρηµατιών Super Market Ασπίδα (Πάτρα 23 Μαρτίου). 1999: Τα µέλη ξεπερνούν τα 200 και τα πρώτα προϊόντα ΑΣΠΙΔΑ είναι γεγονός.
1999: Εγκαινιάζονται στο Περιστέρι τα νέα γραφεία του οµίλου. Ενισχύονται οι υπηρεσίες προς τα µέλη.
2003: Ίδρυση κοινοπραξίας µε εταίρους οµίλους αγορών µικροµεσαίων επιχειρήσεων στο Ηράκλειο Αττικής.
2006: Τα δέκατα γενέθλια του οµίλου, καταιγισµός προσφορών και instore ενεργειών.
2008: Καµπάνια των PL προϊόντων µε τίτλο «Ξέχνα την κρίση, ΑΣΠΙΔΑ είναι η λύση».
2010: Κορύφωση της καµπάνιας µε την τηλεοπτική προβολή της και πολλαπλές προσφορές στα καταστήµατα.