Άνοιγμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης επιχειρεί φέτος η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί μια από τις ισχυρότερες παρουσίες του λιανεμπορίου τροφίμων στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, πετυχαίνοντας πέρυσι τζίρο της τάξης των 22 δισ. δραχμών.

Άνοιγμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης επιχειρεί φέτος η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί μια από τις ισχυρότερες παρουσίες του λιανεμπορίου τροφίμων στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, πετυχαίνοντας πέρυσι τζίρο της τάξης των 22 δισ. δραχμών.

Η διοίκηση της εταιρίας έχει ήδη αρχίσει να υλοποιεί τα σχέδια αναδιοργάνωσης της αλυσίδας, τα οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπουν τη δημιουργία γενικής διεύθυνσης, τη διαμόρφωση τμήματος μάρκετινγκ, την απασχόληση περισσότερων αγοραστών και τη χρήση συστημάτων logistics. Σε ότι αφορά στα νέα αυτά συστήματα logistics, η εταιρία θα προχωρήσει στην εφαρμογή τους κυρίως μετά τη μεταφορά της κεντρικής αποθήκης της εταιρίας σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, συνολικής έκτασης 12.000 τ.μ., οι οποίες βρίσκονται δίπλα από τις σημερινές, σε οικόπεδο 120 στρεμμάτων.

Όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Γ. Αρβανιτίδης, η μεταφορά των κεντρικών αποθηκών στις νέες εγκαταστάσεις έχει προγραμματιστεί να γίνει στις αρχές Ιουλίου, ενώ στον ίδιο χώρο και σε νέα γραφεία θα λειτουργήσει και η διοίκηση της εταιρίας. Στο μεταξύ, οι παλαιές εγκαταστάσεις των αποθηκών, έκτασης 5.500 τ.μ., πρόκειται να υποστούν μετατροπές, με σκοπό τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος Cash & Carry. Μάλιστα, θα πρέπει να αναφερθεί πως η επιλογή αυτή της εταιρίας δεν είναι τυχαία, αφού η Αρβανιτίδης άρχισε πριν από πολλά χρόνια τη δράση της στο χώρο των τροφίμων ως χονδρεμπορική εταιρία και στη συνέχεια άλλαξε τον προσανατολισμό της προς το λιανεμπόριο.

Όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης του δικτύου πωλήσεων της εταιρίας, που σήμερα περιλαμβάνει 40 καταστήματα στις περιοχές Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, ο κ. Αρβανιτίδης δηλώνει στο “σελφ σέρβις” πως μέσα στο 2000 αναμένεται να λειτουργήσουν 10 νέες μονάδες, οι περισσότερες από τις οποίες θα έχουν τις έδρες τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ήδη, όπως τονίζει, έχουν κλειστεί οι χώροι εγκατάστασης των τριών πρώτων μονάδων, ενώ για τον εξοπλισμό του κάθε καταστήματος η εταιρία θα επενδύσει το ποσό των 100 εκατ. δραχμών, περίπου.

Σχολιάζοντας τους λόγους για τους οποίους η αλυσίδα αναπτύσσεται φέτος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αρβανιτίδης υποστηρίζει πως στόχος της ήταν και είναι να βρίσκεται στο επίκεντρο του ανταγωνισμού της βόρειας Ελλάδας, που αυτό το διάστημα εντοπίζεται στην περιοχή της συμπρωτεύουσας. Για το ότι δεν έχει αποφασίσει να ενταχθεί σε όμιλο αγορών υπογραμμίζει πως δεν απετέλεσε μέχρι σήμερα στόχο της, αφού μπορεί και διεκδικεί, λόγω του όγκου αγορών που πραγματοποιεί η εταιρία, ιδιαίτερα καλές συμφωνίες.

Η αλυσίδα Αρβανιτίδης, όπως προαναφέρθηκε, έκλεισε το τελευταίο 12μηνο με τζίρο 22 δισ. δραχμών, έναντι των 16 δισ. δρχ. της προηγούμενης χρήσης, σημειώνοντας κέρδη που έφθασαν τα 180 εκατ. δραχμές, έναντι 140 εκατ. του 12μηνου που προηγήθηκε, ενώ κατά το 2000 ο τζίρος της υπολογίζεται πως θα ανέλθει στα 26 με 27 δισ. δραχμές.