Το brand name Arla αποτελεί την υλοποίηση του οράματος 13.500 συνεταιρισμένων γαλακτοπαραγωγών και μιας ομάδας 19.000 αφοσιωμένων εργαζόμενων, που αγαπούν το γάλα. Στόχος τους είναι η αξιοποίηση στο έπακρο του πολύτιμου αυτού προϊόντος, ώστε να έχουν οι καταναλωτές ανά τον κόσμο τη δυνατότητα να χαίρονται τη ζωή, απολαμβάνοντας τα αγαπημένα τους γαλακτοκομικά προϊόντα. Με τον ίδιο στόχο δημιουργήθηκε και το Lurpak, που έχει κερδίσει και τους Έλληνες καταναλωτές.

Στην Ελλάδα το Lurpak εμφανίζεται πριν από περίπου 25 χρόνια, ως η πρώτη εισαγόμενη μάρκα βουτύρου. Σήμερα το Lurpak είναι το Νο 1 βούτυρο, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία του και σίγουρα μια θέση στις καρδιές των καταναλωτών. Lurpak, το βούτυρο με την αξεπέραστη γεύση και ποιότητα! To Lurpak είναι ένα ευωδιαστό βούτυρο από αγνό αγελαδινό γάλα, με αξεπέραστη γεύση, τέλειο για το μαγείρεμα, το ψήσιμο, το τηγάνισμα αλλά και για χορταστικές φέτες ψωμιού, το οποίο ανήκει στην Arla Foods και διανέμεται από την ίδια σε πάνω από 75 χώρες. Η ιστορία του ξεκινάει από το 1901. Η ονομασία Lurpak είναι πιθανόν η πιο παλιά εμπορική ονομασία βουτύρου στον κόσμο!

Για πάνω από έναν αιώνα το βούτυρο Lurpak θεωρείται το καλύτερο βούτυρο στον κόσμο. Η ποιότητά του διασφαλίζεται από εβδομαδιαίους ελέγχους, που πραγματοποιούνται σε ανεξάρτητο εργαστήριο της Δανίας και εξασφαλίζουν την ίδια υψηλή ποιότητα Lurpak. Κάτοχος της μάρκας Lurpak είναι η Επιτροπή γαλακτοκομικών της Δανίας. Όντας η οργάνωση που βρίσκεται στο κέντρο της βιομηχανίας γαλακτοκομικών στη Δανία, ο κύριος ρόλος της Επιτροπής είναι να προωθεί τα εμπορικά συμφέροντα της γαλακτοβιομηχανίας της χώρας, τόσο στη Δανία όσο και στο εξωτερικό, ενώ συνεργάζεται στενά και με τους παραγωγούς για την επέκταση της μάρκας Lurpak.

Η αυθεντική υπεροχή και γεύση είναι δυσεύρετα στοιχεία. Το δανέζικο βούτυρο ανέκαθεν φημιζόταν γι’ αυτά. Για τον λόγο αυτόν, το 1888 δημιουργήθηκε μία μόνο μάρκα για όλα τα βούτυρα της Δανίας, ώστε να αποτραπεί η αντιγραφή τους από μη αυθεντικούς παραγωγούς. Η μάρκα ήταν η «Lurmark», που καταχωρήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1901 ως εμπορικό σήμα της δανέζικης ποιότητας στο βούτυρο. Το σήμα αυτό μπορούμε να το δούμε ακόμη και σήμερα στη συσκευασία. Αποτελείται από ένα σύμπλεγμα «lurs» (μουσικά όργανα της εποχής του χαλκού που μοιάζουν με λύρες και έχουν γίνει το σύμβολο της Δανίας).

Από το 1911 μόνο οι γαλακτοκόμοι που συμμετείχαν σε ένα αυστηρό σύστημα τακτικών τυχαίων δοκιμών μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη δανέζικη μάρκα βουτύρου Lurmark στα προϊόντα τους. Αυτοί οι ποιοτικοί έλεγχοι εφαρμόζονται μέχρι σήμερα. Για την ακρίβεια, για να διασφαλιστεί πως το Lurpak που ο καταναλωτής βάζει στο ψυγείο του θα παραμείνει το βούτυρο υψηλής ποιότητας που αγαπά και έχει επιλέξει, οι γαλακτοκόμοι της Arla είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν δείγματα κάθε εβδομάδα σε μια εξειδικευμένη ομάδα ανεξάρτητων ειδικών. Το βούτυρο Lurpak προσφέρεται σε διάφορες συσκευασίες, ανάλατο ή αλατισμένο.Το Lurpak Soft παράγεται από εκλεκτό φρέσκο βούτυρο Lurpak και αγνά φυτικά έλαια για να αλείφεται εύκολα ακόμα και κρύο, διατηρώντας όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του βουτύρου Lurpak.

Τα νέα της μάρκας
Το Lurpak ξεκίνησε τη νέα του τηλεοπτική καμπάνια με τίτλο: «Κάντε τα μαγικά σας!». Η νέα αυτή καμπάνια έρχεται να αποκαλύψει ένα μικρό μυστικό: Ότι στην κουζίνα κάθε σπιτιού, υπάρχει μια μαγείρισσα που κάνει τα μαγικά της! Δεν έχει σημασία που ζει, πόσο μικρή ή μεγάλη είναι η κουζίνα της, πόσο έμπειρη ή άπειρη είναι. Αυτό που έχει σημασία, είναι αυτό που μοιράζεται μαζί με το Lurpak: Το πάθος για καλό φαγητό. Το πάθος να διαλέγεις τις πρώτες ύλες που θα βάλεις στο τραπέζι σου. Να κόβεις, να πλένεις, να καθαρίζεις, να γεμίζεις την κουζίνα με μυρωδιές, να συνδυάζεις γεύσεις και ιδιότητες, να τολμάς νέες ιδέες και να τις δένεις όλες μαζί με το μικρό μυστικό της κάθε μαγείρισσας, το Lurpak. Αυτά είναι τα «μαγικά» που κάνουν όλους να θέλουν να βρίσκονται στο τραπέζι της μαγείρισσας για να απολαύσουν το καλό φαγητό που ετοιμάζει κάθε μέρα, και στο οποίο αξίζει Lurpak!

Νέα προϊόντα
Τον Αύγουστο του 2014, σε συνεργασία με την εταιρία Starbucks, παρουσιάστηκε από την Arla Foods Ελλάς μια νέα, καινοτόμα ιδέα. Πρόκειται για τα έτοιμα προς κατανάλωση (RTD) παγωμένα ροφήματα καφέ Starbucks Discoveries και Starbucks Doubleshot. Βασισμένοι στον δημοφιλή καφέ Starbucks, οι παγωμένοι καφέδες Starbucks Discoveries αποτελούν απολαυστικά, έτοιμα προς κατανάλωση ροφήματα, ό,τι πιο κατάλληλο για ένα χαλαρωτικό διάλειμμα σε μια πολυάσχολη μέρα. Η εταιρεία Arla έχει την ευθύνη παραγωγής και διανομής τους στις αγορές της Ευρώπης αλλά και στην εγχώρια αγορά, μέσω της ελληνικής θυγατρικής της Arla Foods Ελλάς. Τα παγωμένα ροφήματα καφέ Starbucks Discoveries είναι διαθέσιμα σε τρεις διαφορετικές γεύσεις, σε συσκευασία κύπελλο 220ml:

  • Starbucks Discoveries Seattle Latte: Ένας μοναδικός συνδυασμός πλούσιου καφέ espresso και φρέσκου γάλακτος. Βασισμένο στον αυθεντικό καφέ Starbucks Caffè Latte.
  • Starbucks Discoveries Chocolate Mocha: Ένας πλούσιος και κρεμώδης συνδυασμός του έντονου καφέ Espresso Roast με γάλα και γεύσης σοκολάτας. Κλασικός συνδυασμός που έχει αγαπηθεί από τους λάτρεις των Starbucks.
  • Starbucks Discoveries Caramel Macchiato: Ο αγαπημένος καφές, σήμα κατατεθέν των Starbucks, ο οποίος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα καταστήματα το 1987. Χαρακτηρίζεται για τον μοναδικό συνδυασμό κρεμώδους καφέ Espresso Roast με πιστοποίηση Fairtrade με γεύση γλυκιάς καραμέλας.

Ο καφές Starbucks Doubleshot Espresso είναι ένας ισορροπημένος συνδυασμός γάλακτος και διπλής δόσης αυθεντικού καφέ Starbucks espresso. Πιο συγκεκριμένα, ο καφές Starbucks Doubleshot φτιάχνεται με υψηλής ποιότητας καφέ 100% Arabica και πιστοποίηση Fairtrade, τον Espresso Roast, που αποτελεί την καρδιά όλων των ροφημάτων με βάση τον espresso στα καταστήματα Starbucks. Πραγματικά, τα ροφήματα Discoveries και Doubleshot αποτελούν έναν πολύ καλό τρόπο για να διευρύνουμε την Εμπειρία Starbucks, τόσο σε υπάρχοντες όσο και σε νέους πελάτες στην Ελλάδα, που αναζητούν περισσότερα σημεία και τρόπους για να απολαύσουν τον καφέ Starbucks όλες τις ώρες και παντού. Τα Starbucks Discoveries είναι διαθέσιμα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και σε επιλεγμένα μικρά σημεία λιανικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα.