Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και των επιχειρήσεων τίμησαν με την παρουσία τους την Τελετή Απονομής των Αριστείων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2010, στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Στην 5η διοργάνωση των Αριστείων ΕΚΕ, ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΔΕΚΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Στα Αριστεία ΕΚΕ 2009 υποβλήθηκαν προς αξιολόγηση 68 προγράμματα, σε 4 θεματικά πεδία: Κοινωνία, Περιβάλλον, Ανθρώπινο Δυναμικό, Επιχειρηματικό Περιβάλλον/Αγορά. Από αυτά ξεχώρισαν 11, στα οποία απονεμήθηκαν ισάριθμα Αριστεία στις εταιρείες: Vodafone, Cosmote, Wind, Τράπεζα Κύπρου, Coca-Cola/Τρία Έψιλον, Α-Β Βασιλόπουλος, Coco-Mat, ΑΓΕΤ Ηρακλής και Ελαΐς-Unilever.

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκε το Αριστείο Συνεχούς Δέσμευσης/Προσφοράς, το οποίο για το 2009 απέσπασε η Coca-Cola και το Αριστείο Εξαιρετικής Προσφοράς, το οποίο απονεμήθηκε στον Θ. Παπαλεξόπουλο, αντιπρόεδρο της ΤΙΤΑΝ, για το έργο του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.