Στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου εντάχθηκε πρόσφατα μία επένδυση ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ της Archontakis Coffee Ειδικότερα, με σχετική απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτη Λαμπρινού, εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων το επενδυτικό σχέδιο της «Βασ. Αρχοντάκης ΑΒΕΕ» που αφορά στη διαφοροποίηση της μονάδας παραγωγής προϊόντων καφέ της εταιρείας στα Χανιά, σε κάψουλες espresso.

Η επένδυση είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 3.050.000 ευρώ και για την υλοποίησή της η εταιρεία θα λάβει ενίσχυση ύψους 1.372.500 ευρώ (45%) με τη μορφή της επιχορήγησης.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε προαναγγείλει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε επεξεργασία του καφέ για παραγωγή κάψουλας που θα προορίζεται για μηχανές nespresso, ενώ σε παλιότερες δηλώσεις του στο FOODReporter ο επικεφαλής τηςχανιώτικης επιχείρησης, ΜάνθοςΑρχοντάκης, είχε δηλώσει ότι το λανσάρισμα θα προορίζεται αποκλειστικά για το κανάλι της λιανικής.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter