Το αρχιτεκτονικό γραφείο K-Studio και ο Οίκος Μεταξά προσκαλούν σε μια ειδική εκδήλωση αφιερωμένη σε αρχιτέκτονες και όσους αγαπούν την αρχιτεκτονική και το design στο Metaxa Liknon, το «Σπίτι» του Metaxa στη Σάμο.

H εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική / Mies van der Rohe Awards (EUmies Award) και θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου. Την ημέρα αυτή το K-Studio, το αρχιτεκτονικό γραφείο που σχεδίασε το Liknon, θα φιλοξενήσει μια εναλλακτική ξενάγηση στο χώρο αναδεικνύοντας την ιστορία πίσω από την αρχιτεκτονική.

Αναφορικά, χτισμένο στην καρδιά ενός αιωνόβιου, βιολογικού αμπελώνα, το Liknon τιμά τον τόπο όπου συμβολικά γεννιέται το Metaxa και αναδεικνύει το πιο πολύτιμο συστατικό του: το γλυκό μοσχάτο κρασί που προέρχεται από τους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου.

Το Liknon είναι ανοιχτό και για το ευρύ κοινό από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο.

Οι επισκέπτες του μπορούν να ζήσουν εμπειρίες γευσιγνωσίας των πιο εμβληματικών προϊόντων Metaxa, όπως το Metaxa 12 Stars και το Private Reserve Metaxa Orama και να μάθουν για την ιστορία και τον τρόπο παρασκευής του αυθεντικού ελληνικού ποτού.

Η βασική ιδέα της ομάδας των αρχιτεκτόνων ήταν να εντάξουν το κτίριο μέσα στο τοπίο από τις παραδοσιακές ξερολιθιές της Σάμου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter