Με τον τίτλο “Share ur idea” η εταιρεία επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης προϊόντων ρυζιού και οσπρίων στην ελληνική αγορά Αραπίνα ΑΕ προκήρυξε πανελλήνιο διαγωνισμό για νέους και φιλόδοξους φοιτητές και σπουδαστές. Σε συνεργασία με το Applied Art Studies (AAS) προσφέρουν την ευκαιρία σε νέους να μοιραστούν τις ιδέες τους στις παρακάτω θεματικές ενότητες: 

  • Σχεδιασμός του νέου λογότυπου για την εταιρεία Αραπίνα ΑΕ.
  • Δημιουργία σλόγκαν, το οποίο θα αντιπροσωπεύει τον νέο λογότυπο.
  • Και τέλος, σχεδιασμός νέας συσκευασίας ρυζιού, η οποία θα αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία των παραπάνω.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους πως το target group της συγκεκριμένης εταιρείας είναι κυρίως η ελληνική οικογένεια,  και πιο συγκεκριμένα οι νοικοκυρές ηλικίας 18+ ετών ανεξαρτήτου μορφωτικού και εισοδηματικού επιπέδου. Επίσης, παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό της συσκευασίας είναι η σταδιακή μείωση του χρόνου που διαθέτει η ελληνική οικογένεια για την προετοιμασία του καθημερινού φαγητού της, ο αυξανόμενος αριθμός των εργαζομένων Ελληνίδων νοικοκυρών και η τάση για περισσότερη έμφαση στην εξωτερική τους εμφάνιση.

Πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς στον χώρο του marketing και design άλλα και έμπειρα στελέχη από τον κλάδο των τροφίμων θα βαθμολογήσουν την δουλειά των σπουδαστών και φοιτητών με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: δημιουργικότητα, διαφοροποίηση, πρακτικότητα στην εφαρμογή και ομαδικότητα.

Οι δέκα πρώτες ομάδες με υψηλότερη βαθμολογία θα παρουσιάσουν την δουλειά τους σε ειδική εκδήλωση που θα ανακοινωθεί μετά την λήξη του διαγωνισμού. Από αυτές τις δέκα ομάδες, οι πρώτες τρεις που θα παρουσιάσουν καλύτερα την δουλειά τους θα κερδίσουν τα ακόλουθα:
• 1η Ομάδα: Επαγγελματικό συμβόλαιο με την Αραπίνα ΑΕ άξιας μέχρι €3.000.
• 2η Ομάδα: Δωροεπιταγή €600 για τα καταστήματα Πλαίσιο.
• 3η Ομάδα: Δωροεπιταγή €300 για τα καταστήματα Πλαίσιο.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Αραπίνα ΑΕ (www.arapina.gr) και να κατεβάσουν την φόρμα συμμετοχής. Η ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού είναι η Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008.