Έμφαση στην καινοτομία και στα προϊόντα προστιθέμενης αξίας που ανταποκρίνονται στις νέες διατροφικές τάσεις δίνει και φέτος η Μιχαήλ Αραμπατζής ΑΒΕΕ – Ελληνική Ζύμη, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες κατεψυγμένων ζυμών στην Ευρώπη, μέσα από την παρουσία της στη Food Expo 2023.

Στην ήδη επιτυχημένη γκάμα προϊόντων της εταιρείας έρχονται να προστεθούν έξι νέες, πρωτοποριακές γευστικές προτάσεις, υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, που ανταποκρίνονται στις νέες διατροφικές τάσεις, με στόχο την αύξηση της «αξίας» της κατηγορίας, με την προσέλκυση νέων καταναλωτών στην κατηγορία ζυμών.

Συγκεκριμένα :

  • Vegan Ρολίνι με φυτικό κιμά Garden Gourmet
  • Vegan Ρολίνι με γεύση τυριού
  • Vegan Ρολίνι με πατάτα και μυρωδικά
  • Κουρού ολικής άλεσης με τυρί Φιλαδέλφεια και γαλοπούλα
  • Ρολίνι από αλεύρι χαρουπιού με μυζήθρα, φέτα και μέλι
  • Σουσαμίνια με λουκάνικο, μουστάρδα και κέτσαπ

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανταπόκριση των καταναλωτών στην ελληνική αγορά και τα μηνύματα από τους συνεργάτες της στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα θετικά.

«Άνοιξε» Ισραήλ και Ινδία – Έπεται νέα μεγάλη συνεργασία στην Ευρώπη
Η εξαγωγική στρατηγική της Αραμπατζής – Ελληνική Ζύμη επικεντρώνεται στην παγκόσμια εδραίωσή της μέσω νέων, διεθνών συνεργασιών, ενισχύοντας ταυτόχρονα την παρουσία της στις υπάρχουσες. Διατηρεί ένα σημαντικό δίκτυο πωλήσεων σε 45 χώρες στο εξωτερικό με κυριότερες αγορές την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Σαουδική Αραβία, ενώ μεγάλο είναι το μερίδιο που κατέχει και στην αγορά της Αυστραλίας. Το 2022 η εταιρεία διείσδυσε στις αγορές του Ισραήλ και της Ινδίας, ενώ το 2023 προβλέπεται νέα, μεγάλη συνεργασία στην Ευρώπη μεταξύ άλλων projects που είναι εν εξελίξει. Η εταιρεία συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, καθώς και οι εξαγωγές αποτελούν σχεδόν το 40% του συνολικού τζίρου θέτοντας την παγκόσμια επέκταση της εταιρείας ως έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξής της.

Τα πλεονεκτήματα των κατεψυγμένων πιτών
Παρότι γενικά οι διατροφικές συνήθειες ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα, σύμφωνα με την Αραμπατζής – Ελληνική Ζύμη η κατηγορία κατεψυγμένων πιτών είναι μια κατηγορία που συμβαδίζει με τις σύγχρονες παγκόσμιες διατροφικές τάσεις και καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή για εύκολη πρόσβαση και παρασκευή προϊόντων στο σπίτι. Τα εν λόγω προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας, διατροφικής αξίας και γευστικής απόλαυσης, ενώ ταυτόχρονα διατίθενται σε προσιτές τιμές. Επιπλέον, τα έτοιμα κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης συμβάλουν στη μείωση της σπατάλης των τροφίμων, καθώς είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στην ποσότητα που ακριβώς χρειάζεται να καταναλώσει κάποιος. Την ίδια στιγμή, η συνεχώς αυξανόμενη προβολή της μεσογειακής διατροφής και ελληνικής κουζίνας σε συνδυασμό με την αύξηση του τουρισμού έχει δημιουργήσει μία υψηλή αναγνωρισιμότητα και ζήτηση για την ελληνική πίτα με τις ποικίλες γεμίσεις από εκλεκτά υλικά του τόπου μας.

Ανθεκτική η ελληνική βιομηχανία τροφίμων
Τι γίνεται όμως με την ελληνική βιομηχανία τροφίμων; Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή αποδεικνύει ότι έχει ισχυρές αντοχές και συνεχίζει να αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της εγχώριας μεταποίησης από την άποψη όχι μόνο του αριθμού των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αλλά και ως προς την ακαθάριστη προστιθέμενη αξία. Οι συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία και σε ανθρώπινο δυναμικό δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη και εξωστρέφεια και η Αραμπατζής – Ελληνική ζύμη, κατέχοντας ηγετική θέση στον κλάδο, συμβάλλει στην ανάπτυξή του, επενδύοντας συστηματικά σε έργα υποδομής, τεχνολογικού εκσυγχρονισμού καθώς και σε ανθρώπινο δυναμικό.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter