Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων, ΑΠΣΙ Πίνδος, έλαμψε στα φετινά Διεθνή Βραβεία Superior Taste Awards 2024 λαμβάνοντας σπουδαίες διακρίσεις. Συγκεκριμένα, το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής και η μαριναρισμένη τηγανιά κοτόπουλου κατάφεραν να ξεχωρίσουν λαμβάνοντας 3 αστέρια ποιότητας από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης.

Το «Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής» Πίνδος διακρίνεται για την αυθεντικότητά του, καθώς η εκτροφή του γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο για περισσότερο από δύο μήνες, ενώ τρέφεται αποκλειστικά με 100% φυτικές τροφές, που πιστοποιούνται από τον Agrocert, εκ των οποίων το 65% είναι καλαμπόκι, προσδίδοντάς του το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα. Επιπλέον, η διαδικασία παραγωγής υπόκειται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους σε κάθε στάδιο, ενώ τα πρότυπα ευζωίας που εφαρμόζονται διασφαλίζουν την υγεία και την ευεξία των πτηνών.

Το αποτέλεσμα είναι ένα κοτόπουλο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, υψηλής διατροφικής αξίας και υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεϊνη βιολογικής αξίας. Πρόσφατα ο ΑΠΣΙ Πίνδος έλαβε Εθνικό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για τα κοτόπουλα Ελεύθερης Βοσκής, αναπτύσσοντας ένα καινοτόμο σύστημα που ελέγχει την αυθεντικότητα της μεθόδου εκτροφής τους. Η μαριναρισμένη τηγανιά κοτόπουλου Πίνδος είναι μία από τις 4 μαριναρισμένες προτάσεις της νέας σειράς «Chicken Gourmet». Τα «Chicken Gourmet» είναι ιδιαίτερες κοπές κοτόπουλου, μαριναρισμένες με βότανα και μπαχαρικά της Ηπείρου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter