Αποχώρησε από τη λιανική αγορά των καλλυντικών ο όμιλος Μαρινόπουλος, καθώς παραχώρησε στις αρχές του καλοκαιριού το μερίδιο που κατείχε στην αλυσίδα καταστημάτων Sephora (50%).

Στις 25 Μαΐου η Sephora SA, που ανήκει στον γαλλικό πολυεθνικό κολοσσό LVMH, γνωστοποίησε στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της αλυσίδας, για την οποία έλαβε έγκριση στις 6 Ιουλίου. Το joint venture του ομίλου Μαρινόπουλος με την Sephora ξεκίνησε το 2001 με τη σταδιακή μετονομασία των καταστημάτων του δικτύου Beauty Centers σε Sephora. Η συνεργασία των δύο πλευρών συμπεριέλαβε και την από κοινού ανάπτυξη σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία. Σήμερα το δίκτυο Sephora αριθμεί περίπου 30 καταστήματα στην Ελλάδα και 20 στις προαναφερόμενες χώρες.

Το 2010 η «μικτή» εταιρεία παρουσίασε κάμψη τζίρου στα 43,6 εκατ. ευρώ, έναντι 54,6 εκατ. ευρώ το 2009, και διπλασιασμό ζημιών στα 20 εκατ. ευρώ από 9,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Η διακοπή της συνεργασίας με την Sephora είναι το δεύτερο «διαζύγιο» του ομίλου Μαρινόπουλου με τον όμιλο LVMH, καθώς προηγήθηκε η αποχώρησή του από την αλυσίδα Fnac.