Τέσσερα ακόμη μέλη αποχώρησαν ή απομακρύνθηκαν από τον ελληνικό όμιλο αλυσίδων σούπερ μάρκετ ΕΛΟΜΑΣ, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη απόφασή του.

Πρόκειται για την αλυσίδα ΣΥΝ.ΚΑ. Κρήτης, η οποία έχει εξαγοραστεί από τον Μασούτη, την εταιρεία Χαρά, τα εννέα καταστήματα της οποίας στη Χίο πέρασαν στον όμιλο Market In, αλλά και την OK! Anytime Markets Βορείου Ελλάδος, η οποία δεν αποτελούσε ποτέ μέλος του ΕΛΟΜΑΣ, αλλά είχε τοποθετηθεί de jure μετά την εκ μέρους της εξαγορά της θεσσαλονικιώτικης αλυσίδας Kosmothess τον Νοέμβριο του 2021. Οι τρεις παραπάνω εταιρείες αποχώρησαν κατόπιν δικού τους αιτήματος, όμως με την ίδια απόφαση από τον όμιλο αγορών αποκλείστηκε για «σπουδαίο λόγο» (που δεν διευκρινίζεται) η ζακυνθινή εταιρεία Λέων ΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος είχε αποκλειστεί από τον ΕΛΟΜΑΣ, επίσης για «σπουδαίο λόγο», η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Πίτσιας.

Τι ισχύει για την ΟΚ! Anytime Markets Βορείου Ελλάδος
Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το FOODReporter, η OK! Anytime Markets Βορείου Ελλάδος είχε ζητήσει από τον ΕΛΟΜΑΣ την απεμπλοκή του ονόματός της από τον κατάλογο μελών της αλυσίδας, κάτι που συνέβαινε λόγω της συμμετοχής της Kosmothess στον ΕΛΟΜΑΣ, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021, μετά και την ολοκλήρωση της σχετικής εξαγοράς.

Η ανακοίνωση διαγραφής από τον ΕΛΟΜΑΣ όμως, αν και τυπική διαδικασία, ήρθε τελικά εννέα μήνες αργότερα, μαζί με τις διαγραφές των δύο ακόμη μελών του Ομίλου, τα σημεία λιανικής πώλησης των οποίων λειτουργούν πλέον για λογαριασμό ανταγωνιστικών αλυσίδων προς τον ΕΛΟΜΑΣ.

Άλλωστε, η OK! Anytime Markets Βορείου Ελλάδος αποτελεί από την αρχή της ίδρυσής της θυγατρική της OK! Anytime Markets ΑΕ και αφορά στην ανάπτυξη της εταιρείας σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία συνεχίζεται απρόσκοπτα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 18 καταστήματα OK! σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, με τις προοπτικές για αύξηση αυτού του αριθμού να είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτές, σύμφωνα με πληροφορίες.

Εν αναμονή διαγραφής και του ΣΥΝ.ΠΑ.
Αναμένεται ο ΕΛΟΜΑΣ να προχωρήσει στο εγγύς μέλλον στη διαγραφή και του ΣΥΝ.ΠΑ. (Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες – ελληνικά market) από τη λίστα των μελών του, εφόσον ολοκληρωθεί με κάθε επισημότητα το deal εξαγοράς από την ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, η οποία κι αυτή στο παρελθόν αποτελούσε μέλος του ΕΛΟΜΑΣ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter