Την αποχώρησή του από την Ahold Delhaize στα τέλη του 2024 προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σε Ευρώπη και Ινδονησία, Wouter Kolk.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος: «Μετά από προσεκτική περισυλλογή, αποφάσισα να αφήσω την Ahold Delhaize. Πάντα αγαπούσα αυτήν την εταιρεία, τους ανθρώπους της και τον κλάδο, και έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου στην Ahold Delhaize και στις μπράντες της, αλλά βρίσκομαι σε ένα σημείο στην καριέρα μου όπου αισθάνομαι πως μπορώ να φέρω την ηγεσία μου, το πάθος και την εμπειρία μου και σε μία διαφορετική εταιρεία. Έχοντας πρόσφατα επιλεγεί ως υποψήφιος προς ένταξη στο εποπτικό συμβούλιο της AkzoNobel, ανυπομονώ να διευρύνω έτι περαιτέρω τους ορίζοντές μου σε εκτελεστικό και σε μη εκτελεστικό επίπεδο».

Σημειώνεται ότι ο Wouter Kolk, που πρόσφατα βρέθηκε στη χώρα μας και είχε συναντήσεις με στελέχη της (θυγατρικής του ομίλου Ahold Delhaize) ΑΒ Βασιλόπουλος, ξεκίνησε την καριέρα του ως trainee στη Royal Ahold και σταδιακά ανελίχθηκε, αναλαμβάνοντας το 2015 καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου στην Albert Heijn και το 2018 καθήκοντα CEO του ομίλου σε Ευρώπη και Ινδονησία.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter