Συμφωνία με τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και νησιά εξασφάλισε η Agrophoenix ΑΒΕΕ για το πρωτοποριακό προϊόν Frootaki, το οποίο αποτελεί ενεργειακό smoothie χωρίς γλουτένη και χωρίς χημική επεξεργασία, κατευθείαν από πουρέ ελληνικών φρούτων.

Η συμφωνία με την ΑΒ Βασιλόπουλος περιλαμβάνει και τα υπόλοιπα προϊόντα της Agrophoenix ΑΒΕΕ κι έτσι, είναι η πρώτη φορά που πουρές ελληνικών φρούτων συσκευάζεται και διατίθεται προς πώληση στην ελληνική μαζική λιανική αγορά.

Τα προϊόντα της Agrophoenix καλύπτουν με εξαγωγές το 90% του τζίρου τους. Το Frootaki και τα άλλα προϊόντα διατίθενται σε τοπικά σούπερ μάρκετ στο τρίγωνο Βέροιας, Έδεσσας και Γιαννιτσών και έχουν γνωρίσει «εξαιρετική πρώτη ανταπόκριση», όπως δηλώνει στο FOODReporter η Chief Financial Officer της Agrophoenix, Αναστασία Κιομουρτζίδου.

Οι στόχοι της Agrophoenix στο οργανωμένο λιανεμπόριο
Η είσοδος στην αλυσίδα της ΑΒ Βασιλόπουλος φιλοδοξεί να προκαλέσει την ενσωμάτωση για τα προϊόντα της σειράς Frootaki στην τάση επιλογής υγιεινών γευμάτων και ιδιαίτερα, πρωινού και από το ελληνικό κοινό.

«Η τοποθέτηση των προϊόντων μας και στα καταστήματα της αλυσίδας στα ελληνικά νησιά είναι πολύ σημαντική, διότι η πλειονότητα των τουριστών που επισκέπτεται τα νησιά μας είναι εξοικειωμένη με το smoothie φρούτων από πουρέ φρέσκων φρούτων και το επιλέγει», εξομολογείται η κυρία Κιομουρτζίδου.

«Η συγκεκριμένη κατηγορία smoothies καλυπτόταν μέχρι τώρα μόνο από εισαγόμενα αντίστοιχα προϊόντα, κυρίως από Ιταλία και Ισπανία. Η Agrophoenix ήρθε να καλύψει το κενό, με ελληνική παραγωγή», προσθέτει.

Εκτός από τα τοπικά προϊόντα, το Frootaki βρισκόταν στα ράφια των τεσσάρων σούπερ μάρκετ Mere, από τη Ρωσία, που έχουν ανοίξει στη χώρα μας. Τα Mere προχώρησαν από μόνα τους στην αναζήτηση συνεργασίας με την Agrophoenix, αλλά το «πάγωμα» της επέκτασης του εμπορικού τους πλάνο, εν μέρη και λόγω της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία, κράτησε στάσιμη και την εν λόγω συνεργασία.

Οι στόχοι εξαγωγών και η διείσδυση στην υγιεινή διατροφή στο σχολείο
Η Agrophoenix εισάγει το μάνγκο και μέρος της πρώτης ύλης της μπανάνας για τον πουρέ φρούτων που καινοτόμα παράγει. Μήλα, ροδάκινα, καρότα και ιπποφαές προέρχονται όλα από την ελληνική γη και από τις πλαγιές της Ημαθίας και της Πέλλας. Η Agrophoenix διατηρεί ήδη σταθερές συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς.

Το Frootaki εξάγεται ήδη ως ιδιωτική ετικέτα στο Ισραήλ και η παρουσία του προϊόντος και της εταιρείας στην έκθεση SIAL Paris 2022 εξασφάλισε περαιτέρω επαφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FOODReporter, επίκεινται απευθείας συνεργασίες με retailers του εξωτερικού σε περισσότερες από δύο χώρες, τόσο με την επώνυμη ετικέτα Frootaki, όσο και ως προϊόν ιδιωτικής ετικέτας. Η Agrophoenix εκπροσωπεί μια υγιεινή κατηγορία τροφίμων που συνεχώς αναπτύσσεται και στοχεύει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διείσδυση σε αγορές του εξωτερικού να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της.

Πέρα από το οργανωμένο λιανεμπόριο, η Agrophoenix στοχεύει μέσω του ενεργειακού smoothie και στην είσοδο στα προϊόντα κυλικείου στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, ώστε να καθιερωθεί στη συνείδηση των νέων ως υγιεινή διατροφική συνήθεια.

«Στην Ελλάδα, υπάρχει ακόμη ελαστική νομοθεσία σε ό,τι αφορά την παρουσία ζάχαρη σε προϊόντα που πωλούνται σε σχολικά κυλικεία.

Αν και εφόσον αυτός ο παράγοντας μεταβληθεί στο μέλλον, η Agrophoenix είναι έτοιμη να αποτελέσει την κυρίαρχη επιλογή στην πρόσληψη φρέσκων φρούτων από τα παιδιά», εξηγεί η κυρία Κιομουρτζίδου.

Ακόμη και αυτό να μη γίνει, το Frootaki είναι ικανό να αποτελέσει την εναλλακτική επιλογή.

Άλλωστε, το Frootaki συνίσταται και στη διατροφή αθλητών. «Αρκετοί από τους κωπηλάτες στους οποίους το χορηγούμε, έχουν πλέον αντικαταστήσει την πρόσληψη μπανάνας, με το αντίστοιχο Frootaki», σημειώνει η Chief Financial Officer της Agrophoenix.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter