Ολοκληρώθηκε και υπογράφηκε η συμφωνία πώλησης του 100% των μετοχών της United Milk Co. (UMC), θυγατρικής εταιρίας της Δέλτα στη Βουλγαρία, στην Tyrbul SA, η οποία αποτελεί μέλος του ομίλου των Ελληνικών Γαλακτοκομείων. Τη σχετική ανακοίνωση εξέδωσαν από κοινού η Ελληνικά Γαλακτοκομεία και η Δέλτα Τρόφιμα.

Η UMC εδρεύει στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας και αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των γαλακτοκομικών στην αγορά της γείτονος χώρας, με κύρια παρουσία στο γάλα και στο γιαούρτι.
Το 2021, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 52,5 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, τα κέρδη EBITDA στα 5,15 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 1,65 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η UMC απασχολεί 500 εργαζομένους.

Διευκρινίζεται στην κοινή ανακοίνωση Ελληνικών Γαλακτοκομείων και Δέλτα Τρόφιμα ότι η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Η Δέλτα την είχε αποκτήσει έναντι 18,7 εκατ. ευρώ
Σημειώνεται ότι η ο όμιλος Vivartia είχε εξαγοράσει την United Milk το 2007, δαπανώντας το ποσό των 18,7 εκατ. ευρώ για να την αποκτήσει από το fund BSF, μία κίνηση που είχε σηματοδοτήσει την είσοδο της Δέλτα στη Βουλγαρία.

Το BSF είχε αναλάβει τις τύχες της βουλγάρικης εταιρείας τέσσερα χρόνια νωρίτερα, υλοποιώντας ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης με παράλληλες επενδύσεις σε παραγωγικό εξοπλισμό και στην προώθηση νέων προϊόντων με πλήρως υποστηριζόμενα διαφημιστικά εμπορικά σήματα. Όταν εξαγοράστηκε από την ελληνική εταιρεία, η UMC είχε πωλήσεις της τάξεως των 17,5 εκατ. ευρώ και EBITDA 1 εκατ. ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter