Πέθανε στις 27 Ιανουαρίου ο Παντελής Παντελιάδης, ιδρυτής του ομίλου Metro, ένας από τους επιφανείς πρωτεργάτες της σύγχρονης οργάνωσης του κλάδου πωλήσεων των FMCG στην εγχώρια αγορά και σημαίνον πρόσωπο του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Παιδί φτωχής και πολύτεκνης οικογένειας με ρίζα από την Κωνσταντινούπολη, φοίτησε στο Γυμνάσιο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βιέννη και στο Αμβούργο.

Μαζί με τη σύντροφο της ζωής του Ουρανία, το 1974 δημιούργησε την εταιρεία Όπτιμα και δύο χρόνια αργότερα τη Metro, εισάγοντας επίσημα το θεσμό των Cash & Carry στην ελληνική αγορά. Ο Παντελής Παντελιάδης διακρίθηκε στον επιχειρηματικό στίβο για την εργατικότητα, την ευθυκρισία και τη μετριοπάθειά του και τιμήθηκε με την εμπιστοσύνη του κλάδου, καθώς διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΣΜΕ.

Τη βαθιά θλίψη τους για την απώλειά του και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους τα διοικητικά συμβούλια της Ελληνικής Επιτροπής του ECR και της πρωτοβουλίας «Ελλα-Δικά Μας». Η κηδεία του έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ αντί στεφάνων η οικογένεια Παντελιάδη προέτρεψε τους επιθυμούντες να τιμήσουν τη μνήμη του, να ενισχύσουν χρηματικά το έργο ανασχεδιασμού της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου της γενέτειρας του εκλιπόντος.