Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον Νοέμβριο, ο κ. Matthias Schluter, project manager της Anuga FoodTec, αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία της προσφοράς ασφαλών τροφίμων υψηλής ποιότητας και στη συμβολή της έκθεσης, που διοργανώνεται φέτος στην Κολωνία μεταξύ 27 και 30 Μαρτίου, στην προβολή και προώθησή τους.

Φέτος η 6η Anuga FoodTec θα παρουσιάσει όλα τα σηµαντικά ζητήματα του κλάδου σε τρεις βασικούς πυλώνες: Παραγωγική διαδικασία, Συσκευασία και Ασφάλεια Τροφίµων. Οι ενότητες αυτές θα παρουσιαστούν σε ξεχωριστές αίθουσες. Συνολικά η Anuga FoodTec 2012 θα καταλαµβάνει µία µικτή επιφάνεια 127.000 τμ. Περισσότερες από 800 επιχειρήσεις είχαν ήδη δηλώσει συμμετοχή μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ περισσότερες από 200 ήταν οι επιχειρήσεις που θα εκπροσωπηθούν για πρώτη φορά στην έκθεση. Αξιόλογη είναι και η συμμετοχή της Ελλάδας.

Οι διοργανωτές υλοποιούν στοχευµένες ενέργειες µάρκετινγκ, όπως για παράδειγµα, στις θεµατικές ενότητες της µεταποίησης ποτών, γάλακτος και κρέατος. Στο πλαίσιο αυτό εστιάζουν κυρίως σε δύο στόχους: Να ανοίξουν στους εκθέτες νέους δρόμους ανάπτυξης ακόµα και πέρα από τον βασικό τοµέα δραστηριοποίησής τους και να δώσουν κίνητρα σε νέους επισκέπτες να επισκεφθούν την έκθεση.

Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέχθηκε, για παράδειγμα, η ανάπτυξη της ενότητας «Ασφάλεια Τροφίµων», με ιδιαίτερη βαρύτητα στα συστήματα ποιοτικού ελέγχου. Για το 2012 αναμένεται μία αισθητή αύξηση των επισκεπτών από την Ευρώπη.