Ο Enterprise Greece διοργάνωσε την επίσημη Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας στην Anuga 2017, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία (7-11 Οκτωβρίου), προβάλλοντας περισσότερους από 7.400 εκθέτες από 107 χώρες.

Στο εθνικό περίπτερο, που φιλοξένησε 160 εκθέτες, οι οποίοι παρουσίασαν μια ευρεία γκάμα ελληνικών προϊόντων διατροφής, σε χώρο 2.800τμ, συμμετείχαν οι Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Κοζάνης, Λάρισας και Τρικάλων.

Η φετινή συμμετοχή ήταν αυξημένη κατά 30% φέτος, γεγονός που ο Enterprise Greece αποδίδει στο θετικό κλίμα που δημιουργεί η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και οι εντατικές προσπάθειες των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν σε σημαντικές και δυναμικές διεθνείς αγορές.

Σημειώνεται ότι σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης λειτούργησε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με την ονομασία Greece Gourmet, χώρος γευσιγνωσίας, εκδηλώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων, για την ανάδειξη και προώθηση του αγροτοδιατροφικού τομέα της χώρας και της μεταποιητικής του βιομηχανίας.