Με αύξηση κατά 20% του χώρου που διατίθεται στους Έλληνες εκθέτες απάντησαν οι διοργανωτές της ANUGA 2017 (7 - 11 Οκτωβρίου, Κολωνία), στο αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή τους στην έκθεση.

Στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσαν στις αρχές Ιουνίου στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Εκθεσιακός Οργανισμός της Κολωνίας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, αντιπρόσωπος του Οργανισμού στην Ελλάδα, επιβεβαιώθηκε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου για συμμετοχή στην ANUGA, μέσω των επίσημων στοιχείων (279 εκθέτες και περίπου 3.000 επισκέπτες από την Ελλάδα το 2015), βάσει των οποίων η χώρα μας βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα, στο σύνολο των συμμετεχουσών χωρών.

Η κ. Katharina C. Hamma, διευθύνουσα σύμβουλος του Εκθεσιακού Οργανισμού της Κολωνίας και ο Καθ. Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, γενικός διευθυντής, μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, αναφέρθηκαν τόσο στο μέγεθος της ANUGA (πρόκειται για τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στον κόσμο, με περίπου 7.200 εκθέτες από 100 χώρες και 160.000 επισκέπτες από 192 χώρες), όσο και στην ποιότητα της διοργάνωσης. Κάτω από μία στέγη, όπου συνυπάρχουν επί της ουσίας δέκα εξειδικευμένες εκθέσεις, παρουσιάζονται οι σημαντικότερες τάσεις στον χώρο των τροφίμων και ποτών, εκτίθενται –σε υπάρχοντα και νέα τμήματα– καινοτόμα προϊόντα και παρουσιάζονται νέες αγορές, ενώ εξειδικευμένες εκδηλώσεις και συνέδρια δίνουν την ευκαιρία διάχυσης της γνώσης μεταξύ των συμμετεχόντων.

Στις ομιλίες τους οι κ. Χ. Στάικος, πρόεδρος της Enterprise Greece, Ν. Πίγκος, διευθύνων σύμβουλος της Promosolution, και Αλκ. Καλαμπόκης, διευθύνων σύμβουλος της Great, επισήμαναν τη συμβολή της έκθεσης στην προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και εξήγησαν την ανάγκη παροχής ακόμη μεγαλύτερης υποστήριξης της προσπάθειας που καταβάλει η χώρα μας για τη διεύρυνση των διεθνών εμπορικών σχέσεων στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, μέσω της περαιτέρω αύξησης του εκθεσιακού χώρου που διατίθεται στους Έλληνες εκθέτες.