Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του greekretail περί εξαγοράς της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Τροφίνο από την Αφοί Βερόπουλοι. Η διοίκηση της εταιρείας φέρεται όχι μόνο να έχει καταλήξει στο σχετικό deal, αλλά και να προχώρησε στη γνωστοποίησή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προς έγκριση. Την ίδια στιγμή, η Σκλαβενίτης συνεχίζει να διερευνά την αγορά του λεκανοπεδίου, με το ενδεχόμενο να καταλήξει και σε δεύτερη εξαγορά, μετά τη συμφωνία την οποία πέτυχε με την Παπαγεωργίου, συμφωνία η οποία ήδη εξετάζεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Την ίδια στιγμή, η Σκλαβενίτης συνεχίζει να διερευνά την αγορά του λεκανοπεδίου, με το ενδεχόμενο να καταλήξει και σε δεύτερη εξαγορά, μετά τη συμφωνία την οποία πέτυχε με την Παπαγεωργίου, συμφωνία η οποία ήδη εξετάζεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από τους άμεσα εμπλεκόμενους, αναφέρουν ότι η Σκλαβενίτης διαβουλεύεται με τις εταιρείες Κανάκης και σούπερ μάρκετ Πειραϊκό, προκειμένου να τις εξαγοράσει. Μένει να φανεί αν θα υπάρξουν νεώτερα ή αν η Σκλαβενίτης στρέψει αλλού την προσοχή της, δεδομένου ότι το ενδιαφέρον της για νέες εξαγορές δεν κρύβεται.

Οσο για την Καρφούρ Μαρινόπουλος, μια από τις πρακτικές που ακολουθεί, ώστε να θέσει υπό τον έλεγχό της μικρές περιφερειακές εταιρείες, είναι η διάθεση των προϊόντων της μέσα από μεγάλες αποθήκες τοπικών επιχειρηματιών. Οι σχετικές συμφωνίες συνδυάζονται με εμπορικές συμβάσεις, οι οποίες κατ’ αρχάς προβλέπουν τη λειτουργία ανεξάρτητων καταστημάτων με καθεστώς franchise και επεκτείνονται και στην πώληση προϊόντων στη χονδρική για την τροφοδοσία άλλων μικρών τοπικών επιχειρήσεων.