Το πρώτο της εστιατόριο στην Πορτογαλία άνοιξε πρόσφατα η γνωστή αλυσίδα Estrella, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα επέκτασης σε μία νέα αγορά, μετά την Ελλάδα και την Κύπρο.
Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι το νέο εστιατόριο Estrella βρίσκεται εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Domes Lake Algarve Autograph Collection στην τουριστική περιοχή Αλγκάρβε της Νότιας Πορτογαλίας, και είναι τοποθετημένο δίπλα στην ιδιωτική λίμνη που διαθέτει το ξενοδοχείο.

Έχει χωρητικότητα 200 επισκεπτών και το μενού του «παντρεύει» την ιδιαίτερη προσέγγιση της Estrella απέναντι στο φαγητό με την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Πορτογαλίας, συνδυάζοντας πιάτα υψηλής γαστρονομίας με τοπικές πορτογαλικές γεύσεις.

Στο μενού του εστιατορίου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δημιουργικές προτάσεις όπως το Prego do Lombo em Bolo do Caco (σάντουιτς με μπριζόλα), μία ποικιλία από τάκος, vegan πιάτα, ceviche, καθώς και τα γλυκά που έκαναν τα Estrella γνωστά στην Ελλάδα.

«Το μενού μας στο Domes Lake Algarve δημιουργήθηκε προσεκτικά για να αντανακλά τις ζωηρές γεύσεις της Πορτογαλίας, αναμεμειγμένες με τη φιλοσοφία διασκεδαστικού, παρεΐστικου φαγητού της Estrella», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Estrella World Street Food, Κώστας Καπετανάκης, προσθέτοντας: «Οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν μία αξέχαστη γευστική εμπειρία που όχι μόνο είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά επίσης ενσαρκώνει το πνεύμα τόσο της ελληνικής όσο και της πορτογαλικής γαστρονομικής παράδοσης».

Εστιατόριο Estrella και στο Domes Aulus Zante στη Ζάκυνθο
Σημειώνεται ότι η συνεργασία της Estrella με την Domes Resorts δεν περιορίζεται στο ξενοδοχείο του Αλγκάρβε, αλλά επεκτείνεται και στο Domes Aulus Zante στη Ζάκυνθο, όπου θα λειτουργήσει φέτος ένα εστιατόριο με all-day brunch και street food μενού, ενώ στο Domes of Elounda στην Κρήτη θα λειτουργήσει και φέτος ένα pop-up εστιατόριο της Surfer Maya (που ανήκει στον όμιλο Estrella World Street Food).

Σημειώνεται ότι το πρώτο κατάστημα Estrella άνοιξε στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2013, και μετά από την επιτυχία που γνώρισε το concept του στη συμπρωτεύουσα, με «μπροστάρη» το πρωτοποριακό μπουγατσάν, το 2016 επεκτάθηκε και στην Αθήνα, ενώ εδώ και λίγα χρόνια έχει παρουσία και στην Κύπρο.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter