Εκθεσιακό γεγονός με πανευρωπαϊκή σημασία στον κλάδο των τροφίμων, της γαστρονομίας και της τροφοδοσίας αποτελούν οι εκθέσεις InterMopro, InterCool, InterMeat και Hogatec 2008, οι οποίες διοργανώνονται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας μεταξύ 28ης Σεπτεμβρίου και 1ης Οκτωβρίου 2008.

Νέες τάσεις και προϊόντα θα παρουσιαστούν στην InterMopro -τη Διεθνή Επαγγελματική ‘Εκθεση Γαλακτοκομικών Προϊόντων-, στην InterCool -τη Διεθνή Επαγγελματική ‘Εκθεση Κατεψυγμένων Τροφίμων- και την InterMeat -τη Διεθνή Επαγγελματική ‘Εκθεση Κρέατος και Αλλαντικών.

‘Οσο για την Hogatec -τη Διεθνή Επαγγελματική ‘Εκθεση Ξενοδοχείων, Γαστρονομίας και Τροφοδοσίας- αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ για 18η φορά. Η τελευταία Hogatec φιλοξένησε 520 εκθέτες σε έκταση περίπου 22.500 τμ και περί τους 35.150 επισκέπτες-επαγγελματίες περιηγήθηκαν τις εγκαταστάσεις της. Η φετινή διοργάνωση συνοδεύεται από μία σειρά θεματικών παράλληλων εκδηλώσεων. Οι πιο πρόσφατες προτάσεις στο θέμα “Μαγειρική & Ψύξη” θα παρουσιαστούν στο ομώνυμο “θεματικό πάρκο”, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται για τις εκδηλώσεις του πάρκου “Καφές & Κουλτούρα”. Απευθυνόμενο στους επαγγελματίες του κλάδου, το πάρκο ”Πρωινό & Brunch” θα παρουσιάσει τις νέες τάσεις της εξωτερικής γαστρονομίας, του ξενοδοχειακού εστιατορίου και του τομέα των party.

Φέτος, η Hogatec θα περιλάβει ως νέα κεντρικά γεγονότα την “Κουζίνα Ιδεών”, στην οποία πάνω από 20 επιχειρήσεις-εταίροι θα παρουσιάσουν ζωντανά ολόκληρες αλυσίδες διεργασιών στη γαστρονομική εκμετάλλευση, και την έκθεση μίας τεράστιας ποικιλίας εμπορευμάτων για το catering, τον ξενοδοχειακό κλάδο κλπ από την αλυσίδα Metro Cash & Carry.