Η αμερικανική αλυσίδα 7-Eleven παρουσίασε στις αρχές Ιουνίου ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανέπαφων πληρωμών στα πρατήρια καυσίμων που λειτουργούν σε συγκεκριμένα καταστήματά της.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, οι πελάτες της έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις πληρωμές για την αγορά καυσίμων χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο, στο οποίο θα έχουν κατεβάσει την πιο πρόσφατη έκδοση της σχετικής εφαρμογής της αλυσίδας ή το πρόγραμμα φωνητικών εντολών της εφαρμογής Siri.

Βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της συναλλαγής είναι να έχει πιστοποιηθεί ο αριθμός τηλεφώνου στον λογαριασμό που διαθέτει ο πελάτης στο πρόγραμμα πιστότητας της 7-Eleven. Στην περίπτωση αυτή, το μόνο που απαιτείται είναι η επιλογή του είδους καυσίμου και η επιθυμητή ποσότητα αγοράς.

Οι πελάτες που θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή θα επωφεληθούν από την επιστροφή 11 σεντς για κάθε γαλόνι καυσίμου που θα αγοράσουν, στις πρώτες 7 φορές που θα ανεφοδιάσουν το όχημά τους στα πρατήρια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.