Ανατιμήσεις έρχονται στην αγορά του χοιρινού κρέατος και των πουλερικών, όπως πληροφορείται το FOODReporter. Η κίνηση των τιμών των τελικών προϊόντων, κρεατοσκευασμάτων και άλλων, με αιχμή τα προϊόντα γύρου κοτόπουλου και γύρου χοιρινού που απευθύνονται στην αγορά της εστίασης, αναμένεται να πάρει την ανιούσα, εξαιτίας της αντίστοιχης ανόδου των τιμών των πρώτων υλών. Μιλάμε δηλαδή για αυξημένα κοστολόγια αναφορικά με τα φρέσκα κοτόπουλα, ελληνικής προέλευσης ή προέλευσης εξωτερικού.

Το ίδιο ισχύει και για τους χοίρους, με το χοιρινό κρέας που αφορά παρασκευή γύρων να προέρχεται κατά κύριο λόγο από το εξωτερικό. Είναι επόμενο η ανατίμηση να φτάσει έως και το τελικό σημείο, δηλαδή το ψητοπωλείο ή την ταβέρνα. Αλλά και σε επίπεδο οργανωμένου λιανεμπορίου χονδρικής, αναμένεται να ακολουθήσουν σχετικές ανατιμήσεις που θα γίνουν ορατές στις τιμές των κρεοπωλείων εντός των σούπερ μάρκετ.

«Αγκάθι» η τιμή του πορτοκαλιού
Στα σούπερ μάρκετ, αναμένεται ανατίμηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο τέλος του μήνα και στους φρέσκους χυμούς ψυγείου σε επίπεδα οριζόντιας αύξησης της τάξης του 10% έως 13% σε όλους τους κωδικούς που αφορούν χυμό πορτοκαλιού. Παρά το γεγονός ότι οι δραστηριοποιούμενες εταιρείες έχουν διατηρήσει έως σήμερα πολιτικές συγκράτησης των ανατιμήσεων που έχουν δεχτεί, η τιμή του πορτοκαλιού -αλλά και της χυμοποιημένης πρώτης ύλης πορτοκαλιού- δεν φαίνεται να υποχωρεί, με συνέπεια να εκμηδενίζει ή να καθιστά αρνητικό το περιθώριο κέρδους.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter