Η χώρα μας βιώνει σίγουρα μια πολύ δύσκολη περίοδο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Η αναπτυξιακή δυναμική της Διαμαντής Μασούτης ΑΕ δεν ανακόπηκε, συνεχίζουμε με πολύ καλούς ρυθμούς και με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η στρατηγική βάση του αναπτυξιακού μας προγράμματος έχει βαθιές ρίζες στον χρόνο και γι’ αυτό αντέχει. Κινούμαστε με μελετημένα, μεθοδικά βήματα, συνεχίζουμε την επενδυτική δραστηριότητα με πολλά μακροπρόθεσμα οφέλη, βλέπουμε μακριά. Η ισχυρή στρατηγική βάση είναι αυτή που μας κρατάει σταθερά σε πρωταγωνιστική θέση στον χώρο.

Η επενδυτική δραστηριότητα πρέπει να συνεχίζεται ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει προοπτική. Πρέπει να προχωρήσουμε πιο πέρα, με αργά –λόγω συγκυριών– αλλά σταθερά και σχεδιασμένα βήματα.Ακόμα και οι πολύ υψηλού κόστους επενδύσεις μας, όπως το νέο πρωτοποριακό κέντρο logistics που θέσαμε σε λειτουργία το 2011, με την κεντρικοποίηση των διανομών, ευνόησαν διαδοχικά προμηθευτές, παραγωγούς και φυσικά τους καταναλωτές.

Αυτός ήταν ο σκοπός: να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας, να κρατήσουμε πιο χαμηλά τις τιμές. Γιατί η προτεραιότητά μας είναι πάντα οι καταναλωτές και το συμφέρον τους. Εδώ και περίπου 20 χρόνια έχουμε καθιερωθεί στη συνείδηση του καταναλωτή ως «Οικονομικά και ελληνικά» σούπερ μάρκετ. Είναι το σλόγκαν μας, είναι η φιλοσοφία μας. Στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, τους Έλληνες παραγωγούς, τα ελληνικά προϊόντα. Δεν ανακαλύψαμε την ελληνικότητα τώρα. Από πολύ νωρίς αναπτύξαμε ένα ελληνοκεντρικό μοντέλο ανάπτυξης.

Με σταθερά και μελετημένα βήματα ανάπτυξης δημιουργήσαμε το 2011 συνολικά 645 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για μια μάχη που κερδίσαμε, καταφέροντας ένα πλήγμα στην ανεργία, καθώς επεκταθήκαμε και αναπτύξαμε τις υπηρεσίες μας σε πόλεις και σημεία πόλεων που το είχαν ανάγκη, διαμορφώσαμε ένα νέο σκηνικό στην αγορά, εμφυσήσαμε αισιοδοξία στους καταναλωτές που είδαν καταστήματα να ανοίγουν και να προσφέρεται εργασία.

Προτείνουμε σε όλους, συνεργάτες και ανταγωνιστές, να δώσουμε τη μάχη με αισιοδοξία και πνεύμα ανάπτυξης. Μόνο με την ανάπτυξη θα αλλάξουμε το σκηνικό και θα ανοίξουμε τους ορίζοντες. Όσο διευρύνεται το πεδίο της αγοράς, τόσο πιο πολλές ευκαιρίες θα δημιουργούνται για την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας προς όφελος όλων μας και της χώρας μας.