Η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση καταναλωτικών αγαθών στους τομείς της διακόσμησης, του δώρου και του εξοπλισμού κατοικίας διοργανώνεται μεταξύ 13ης και 17ης Φεβρουαρίου στη Φρανκφούρτη, στον χώρο της Messe Frankfurt –το δεύτερο σε μέγεθος εκθεσιακό κέντρο του κόσμου.

Οι εκθέτες, που παρουσιάζουν προϊόντα από σχεδόν 90 χώρες, αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τους 4.700, καλύπτοντας τους τομείς των Dinning, Giving και Living. «Αυτή την έκθεση δεν πρέπει κανείς να την χάσει», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου η κυρία Nicolette Naumann, αντιπρόεδρος των εκθέσεων Ambiente/Tendence. Αναφερόμενη στα στοιχεία που κάνουν την έκθεση αυτή «τον απόλυτο προορισμό για κάθε επαγγελματία του χώρου», επισήμανε ότι «είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση του κλάδου, αλλά και σημείο παρουσίασης των σημαντικότερων νέων τάσεων και προϊόντων, κυρίως διεθνούς προέλευσης. Επίσης, στην Ambiente διοργανώνονται ενδιαφέροντες διαγωνισμοί, απονέμονται βραβεία και υλοποιούνται προωθητικά προγράμματα της δουλειάς νέων σχεδιαστών, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτήρα της ως σημείο προβολής των καινοτόμων προτάσεων της χρονιάς».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πακέτο δράσεων Contract usiness, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιούνται επαγγελματικές επαφές ανάθεσης μεγάλων έργων διακόσμησης, στους τομείς επαγγελματικού εξοπλισμού και HoReCa. Επίσης, σημειώνεται ότι η Ambiente παίζει σημαντικό ρόλο στις συναλλαγές και παραγγελίες μεγάλου όγκου. Σε έξι επίπεδα διαφορετικών αιθουσών, οι επισκέπτες βρίσκουν περισσότερους από 1.300 επιλεγμένους εκθέτες και έμπειρους εξαγωγείς από Κίνα, Χονγκ Κόνγκ, Ινδία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη και άλλες ασιατικές χώρες. Το 2014 συμμετείχαν στην έκθεση συνολικά 4.749 εκθέτες από 89 χώρες, παρουσιάζοντας ό,τι πιο νέο και καινοτόμο στην παγκόσμια αγορά –η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 36 επιχειρήσεις.

Την Ambiente επισκέφθηκαν 144.000 εμπορικοί επισκέπτες από 161 χώρες (έναντι 140.000 από 143 χώρες το 2013), εκ των οποίων 1.356 από την Ελλάδα (αύξηση 23% συγκριτικά με το 2013). Η Ελλάδα με τα αποτελέσματα αυτά κατέλαβε τη 17η θέση στην παγκόσμια κατάταξη επισκεπτών. Τέσσερις μήνες πριν από την Ambiente 2015, έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 επιχειρήσεις ως εκθέτες από την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, είναι οι εταιρείες Nikotex Carpets Nικολαϊδης, Πρόκος ΑΕ, Yalco Σ. Δ. Κωνσταντίνου & Υιοί (Ionia/Fest) και Yioula Glassworks ΑΕ.