Η Ελευθερία Γαλιατσάτου, export manager της Am Health – Natprod ΙΚΕ, που παράλληλα υποστηρίζει και το τμήμα πωλήσεων, μιλώντας στο FOODReporter, εξέφρασε την αισιοδοξία της εταιρείας για τις πωλήσεις του 2025, αναδεικνύοντας τη στρατηγική της στον χώρο του οργανωμένου λιανεμπορίου. Με θετικά αποτελέσματα το 2024, η εταιρεία συνεχίζει δυναμικά να επεκτείνει το πελατολόγιό της, απευθυνόμενη όχι μόνο σε καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, αλλά και σε πιο εναλλακτικούς χώρους, όπως τα ανθοπωλεία.
Συζητήσεις με My Market και Σκλαβενίτη για τοποθέτηση στο ράφι
Ένα σημαντικό ορόσημο για την Am Health – Natprod ΙΚΕ σημειώθηκε το 2024, με την τοποθέτηση των προϊόντων χωρίς γλουτένη (gluten-free) της εταιρείας στο ράφι ενός καταστήματος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός. Σύμφωνα με την κ. Γαλιατσάτου, το πλάνο για το 2025 περιλαμβάνει την επέκταση σε περισσότερες αλυσίδες, με συζητήσεις ήδη σε εξέλιξη για συνεργασίες με τα My Market και Σκλαβενίτης, εστιάζοντας και πάλι στα gluten-free προϊόντα. «Δεν είναι θέμα τάσης, αλλά ζήτημα υγείας», τόνισε, επισημαίνοντας τη στρατηγική και συστηματική προσπάθεια της εταιρείας να εδραιωθεί στον χώρο του οργανωμένου λιανεμπορίου.
Επένδυση στις σοκολάτες και άνοιγμα σε νέες κατηγορίες γλυκών σνακ
Το brand Healthy Bites της εταιρείας, με 14 κωδικούς σοκολάτας, αποτελεί κεντρικό άξονα επένδυσης. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει το κωδικολόγιο των προϊόντων της, εισάγοντας νέες κατηγορίες όπως μπισκότα και γλυκά σνακ, καλύπτοντας μεγαλύτερο εύρος στη ζαχαροπλαστική. Παράλληλα, τα προϊόντα της περιλαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής, βιολογικά τρόφιμα, vegan επιλογές, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και ανθοϊάματα, ενισχύοντας τη διαφοροποίησή της.
Η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στην αύξηση της εγχώριας παραγωγής, προκειμένου να είναι 100% έτοιμη να καλύψει ανάγκες τόσο της ελληνικής αγοράς, όσο και μελλοντικών εξαγωγών. «Δεν μένουμε ποτέ ήσυχοι, είμαστε πάντα δραστήριοι», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γαλιατσάτου, σημειώνοντας ότι οι εξαγωγές θα αποκτήσουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε ορίζοντα διετίας. Με σταθερά βήματα, η Am Health – Natprod ΙΚΕ χτίζει την παρουσία της στο ελληνικό οργανωμένο λιανεμπόριο, επενδύοντας στην καινοτομία, τη διαφοροποίηση και την υγεία, με στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας συνεχώς εξελισσόμενης αγοράς.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter