Στο πιο ειδυλλιακό σημείο της Σίφνου, στο λιμανάκι του Φάρου, για 2η χρονιά φέτος, το εστιατόριο Alyelo υποδέχεται τους επισκέπτες με ανανεωμένο μενού.

Πίσω από το εγχείρημα βρίσκονται οι οικοδεσπότες Κώστας Σουλιώτης και Βέρα Πολίτη, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μια γωνία γευσιγνωσίας, με εξαιρετικά υλικά από την ελληνική γη και με συνταγές που έχει επιμεληθεί ο Chef Θοδωρής Γρηγοριάδης. Τα πιάτα ημέρας έχουν ήδη εντυπωσιάσει τους επισκέπτες του νησιού, αφού πλέον το Alyelo έχει γίνει σημείο αναφοράς της Σίφνου.

Μια σύντομη περιγραφή των πιάτων ημέρας: σπαγγέτι σφυρίδα αυγοτάραχο (Sauvignon blank, λεμόνι, αυγοτάραχο), τσιπούρα στην σούβλα (πικλα κρεμμυδιού, χειροποίητες πίτες, μαρινε γαρίδα, πεστο μυρωδικών της Σίφνου, γαρίδα crudo), λαβράκι γούνα (μαγειρεμένη σε βούτυρο Κέρκυρας, με λεμόνι κονφι, Ασύρτικο, καπαροσαλάτα Σίφνου και φάβα Σαντορίνης), φαγκρί με σπιτικές χυλόπιτες (φιλέτο φαγκρί στην σχάρα με σπιτικές χυλόπιτες ντοματίνια Κρήτης και φουρνιστή σάλτσα ντομάτας με μεσογειακά αρωματικά).


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter