Εξελίξεις «κορυφής» συμβαίνουν στην Aldi, καθώς αλλάζει σε ανώτατο επίπεδο η διοίκησή της στη χώρα μας.

Ειδικότερα, αποχωρεί μετά από τρία έτη στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των οποίων δημιούργησε, προετοίμασε και λειτούργησε τα πρώτα καταστήματα, ο γενικός διευθυντής της Aldi Ελλάδας, κ. Κ. Ρόζος, καθώς προάγεται σε ανώτατη επιτελική θέση στον γερμανικό κολοσσό. Τον διαδέχεται μία τριάδα ισότιμων στελεχών, από τους οποίους οι δύο είναι Αυστριακοί και ο τρίτος ‘Ελληνας, ο οποίος την περίοδο αυτή εκπαιδεύεται στην Αυστρία, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα την 1η Μαρτίου.

Η γερμανική αλυσίδα πέρυσι εγκαινίασε συνολικά 12 καταστήματα, καθώς, μετά τα πρώτα 7 που εγκαινίασε τον Νοέμβριο, στις 18 Δεκεμβρίου έθεσε σε λειτουργία 5 επιπλέον νέα (δύο στα Ιωάννινα και από ένα σε Κοζάνη, Θήβα και Νέα Μάκρη). Εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, σύμφωνα με το πλάνο της, θα εγκαινιάσει ακόμα 10 καταστήματα, ενώ ως το τέλος του χρόνου το δίκτυό της θα αριθμεί συνολικά 42 εμπορικές μονάδες. Οι περιοχές, στις οποίες η Aldi θα αποκτήσει σύντομα παρουσία, είναι η Θέρμη Θεσσαλονίκης, το Ωραιόκαστρο, η Ιστιαία, η Κομοτηνή, η Λαμία, η Λιβαδειά, η Νάουσα, η Ξάνθη, τα Φάρσαλα και η Χρυσούπολη Καβάλας. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υλοποίησης των logistic centers της αλυσίδας σε Θεσσαλονίκης και Πάτρα.

‘Επειτα από δύο μήνες λειτουργίας των πρώτων Aldi, η διοίκηση της εταιρείας έχει τις πρώτες ενδείξεις για το ποια προϊόντα δεν «τραβάνε» από άποψη πωλήσεων, οπότε εν ευθέτω χρόνω αναμένεται ο επαναπροσδιορισμός του προϊοντικού μείγματος των ραφιών της εταιρείας. Ωστόσο, αποκλείει την τοποθέτηση επιπλέον επώνυμων ειδών, πέραν των όσων τοποθετήθηκαν εξαρχής, γεγονός που ως έναν βαθμό οφείλεται και στις διεθνείς συμφωνίες της Aldi.