«Έκλεισε τον κύκλο της» η διοίκηση της Βήτα-Πι, η οποία από τον Ιούλιο του 2010 ανήκει στον όμιλο ΕΛΓΕΚΑ, καθώς αποχώρησε ο επί σειρά ετών επικεφαλής της και πρώην μέλος του ΔΣ της Ατλάντικ, κ. Γ. Πηλίδης. Η Βήτα-Πι έχει υπό τη σκέπη της την αλυσίδα Άριστα, η οποία λειτουργεί με το σύστημα δικαιόχρησης ένα δίκτυο 550 καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Η αποχώρηση του κ. Πηλίδη οφείλεται σε διαφορά αντιλήψεων με την ΕΛΓΕΚΑ για τον τρόπο διοίκησης της Βήτα-Πι. Προς το παρόν τα ηνία της τελευταίας ανέλαβε ο κ. Αιμ. Φιλακουρίδης, παλαιό στέλεχος της εισηγμένης.

Όσον αφορά στην προοπτική ανάπτυξης του δικτύου Άριστα, δηλώνεται η αταλάντευτη πρόθεση της ΕΛΓΕΚΑ να το καταστήσει μία από τις μεγαλύτερες ανάλογες αλυσίδες πανελλαδικά. Η Άριστα, που «απεξαρτήθηκε» από την Ατλάντικ με τίμημα απώλειες τζίρου και μελών, αλλά ορθοπόδησε εισερχόμενη στον όμιλο ΕΛΓΕΚΑ, φέτος αναμένει τζίρο ανάλογο του 2010, δηλαδή περίπου 110-120 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σε φάση επέκτασης βρίσκεται ο όμιλος αγορών ΕΛΔΙΑΡ ΑΕ, που είναι καρπός του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ομίλου Ελληνική Διατροφή-Coop ΑΕ και της Άριστα (το 51% της νέας εταιρείας κατέχει η Βήτα-Πι και το υπόλοιπο η Ελληνική Διατροφή).

Ο νέος όμιλος αγορών αριθμεί σχεδόν 1.900 καταστήματα πανελλαδικά, τζίρου άνω των 600 εκατ. ευρώ. Εμφανιζόμενος στην αγορά, κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των ομίλων αγορών στον κλάδο, ενώ βρίσκεται εντός της πρώτης εξάδας των λιανεμπορικών αλυσίδων. Το δίκτυό της υποστηρίζεται από την πανελλαδική διανομή της Βήτα-Πι και από 4-5 κεντρικές αποθήκες της Ελληνικής Διανομής.