Τα αλκοολούχα αντισηπτικά μαντήλια ΜΕΓΑ περιέχουν συνδυασμό 2 συστατικών με αποδεδειγμένη αντισηπτική δράση: Αιθυλική Aλκοόλη (οινόπνευμα) και τον απολυμαντικό παράγοντα CPC, για ακόμη πιο αποτελεσματική προστασία. Περιέχουν, επίσης, γλυκερίνη για να προστατεύουν χωρίς να ξηραίνουν το δέρμα. Απευθύνονται σε γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιακών group άνω των 3 ετών.  ‘Oπως επισημαίνουν και οι εκπρόσωποι του τμήματος marketing της εταιρείας, το προϊόν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο την περίοδο που διανύουμε με επίκαιρο το θέμα της προστασίας από τη νέα γρίπη.

«Τα ΜΕΓΑ», τονίζει το τμήμα marketing, «είναι τα μόνα μαντήλια χεριών που περιέχουν 2 αντισηπτικούς παράγοντες: 

  • Αιθυλική Αλκοόλη (οινόπνευμα): θεωρείται από τα ασφαλέστερα διαθέσιμα αντισηπτικά, με άριστη μικροβιοκτόνο δράση, κατά των Gram-θετικών και Gram-αρνητικών βακτηρίων, καθώς και κατά των πιο διαδεδομένων ιών και μυκήτων. Σε αντίθεση με άλλους αντισηπτικούς παράγοντες, δεν προκαλεί αλλεργίες, δεν έχει τοξική επίδραση στην ανθρώπινη επιδερμίδα, ενώ, ακόμη και σε ευαίσθητο δέρμα, η πιθανότητα ερεθισμού των αλκοολών είναι πολύ χαμηλή.
  • Απολυμαντική ουσία CPC, που δρα συμπληρωματικά με το οινόπνευμα, για ακόμη πιο αποτελεσματική προστασία».

Το λανσάρισμά τους έγινε μέσα στο 2008 και είναι τοποθετημένα σε όλα τα καταστήματα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα καλλυντικών και τα φαρμακεία.

Το προϊόν υποστηρίζεται έντονα με ενέργειες τόσο below όσο και above the line. Πιο συγκεκριμένα: ενέργειες above the line (τηλεόραση, καταχωρίσεις σε εφημερίδες και περιοδικά υγείας, δειγματοδιανομές σε περιοδικά, διαφημιστικά banner σε ενημερωτικούς και ιατρικούς ιστότοπους) και below the line (προωθήσεις, έντυπο διαφημιστικό υλικό στα καταστήματα, δείκτες ραφιού, stand, φυλλάδια, προβολές).

Οι αρμόδιοι του τμήματος marketing της ΜΕΓΑ μιλούν για τη σημασία που έχει το λανσάρισμα του νέου προϊόντος για το λιανεμπόριο: «H κατηγορία των αντισηπτικών προϊόντων τους τελευταίους μήνες αυξάνεται με αλματώδη ρυθμό, λόγω της ανησυχίας όλων για την πανδημία του ιού Α (Η1Ν1), που πλήττει όχι μόνο την χώρα μας αλλά και τις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Τα αντισηπτικά προϊόντα χεριών -και κυρίως αυτά τα οποία περιέχουν οινόπνευμα- προσφέρουν ουσιαστική προστασία και συμβάλλουν στην καλή υγιεινή των χεριών, δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας. Ο καταναλωτής αυτή την περίοδο αναζητά αλκοολούχα αντισηπτικά μαντήλια για την προστασία του ίδιου και των παιδιών του. Αν δεν τα βρει σε ένα κατάστημα, τα αναζητά σε άλλο.

Το λιανεμπόριο βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση, όχι μόνο για τους μήνες που έπονται, αλλά και για το μέλλον, αφού θα μπορούσαμε να πούμε ότι η συγκεκριμένη ελαφριάς μορφής πανδημία, θα λειτουργήσει και εκπαιδευτικά στον καταναλωτή σε θέματα προσωπικής υγιεινής και προστασίας. ‘Aλλωστε, η χρήση αλκοολούχων αντισηπτικών μαντηλιών προστατεύει γενικότερα από τους πιο διαδεδομένους ιούς και μύκητες, οι οποίοι κάθε χρόνο παραμονεύουν».