Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, με αύξηση τζίρου 15% έκλεισε το 2011 για την Alimenta Top, το δίκτυο της οποίας αριθμεί σήμερα 21 καταστήματα –20 στην ευρύτερη περιοχή της Αθηνάς και 1 στη Ναύπακτο–, απασχολώντας 200 υπαλλήλους.

Στην αύξηση του τζίρου συνέβαλε η εξαγορά και ένταξη πέρυσι στο δίκτυο της εταιρείας 5 καταστημάτων της Ατλάντικ (Εξάρχεια, Αμπελόκηποι, Βύρωνας, Νίκαια και Νέα Σμύρνη), των οποίων διατήρησε το προσωπικό (65 εργαζόμενους), αναγνωρίζοντας όλα τα δικαιώματα παλαιότητας και προϋπηρεσίας. Το σχετικό επενδυτικό κόστος για την εταιρεία ανήλθε στα 1,2 εκατ. ευρώ (εξαγορές και πλήρης ανακαίνιση καταστημάτων).

Στο μεταξύ, η Alimenta Top ανακαίνισε πέρυσι και 5 από τα ίδια καταστήματα του δικτύου της, εκσυγχρονίζοντας τον εξοπλισμό τους, με έμφαση στη μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας. Η σχετική επένδυσή της άγγιξε τις 400 χιλ. ευρώ. Στόχος της εταιρείας, που εμμένει στην αυτόνομη και συνεχή ανάπτυξη, είναι η επέκταση του δικτύου της.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων ΕΚΕ που υλοποιεί η Alimenta Top, α) προσφέρει δωρεάν 15% επιπλέον προϊόντα στις παραγγελίες των μελών του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Πορεία Αγάπης» (στήριξη άπορων οικογενειών), ενώ συμμετέχει β) από το 2010 στο πρόγραμμα του Ρ/Σ Βήμα FM (ΔΟΛ) για την υποστήριξη των αγορών των άνεργων, των φοιτητών και των πολύτεκνων, παρέχοντάς τους έκπτωση 5% σε όλες τις αγορές τους και γ) στην πρωτοβουλία του Ρ/Σ Σκάι, για τη συλλογή τροφίμων για τους αστέγους.