Σε αναμονή της έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου για υπαγωγή στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου βρίσκεται η Alexandrion Wines & Spirits. Όπως πληροφορείται το FOODReporter, η επένδυση στην Καβάλα αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, αλλά η διοίκηση και ο βασικός επενδυτής Ναουάφ Σαλαμέχ περιμένουν την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου για να εκκινήσουν την κατασκευή του έργου.

Η στρατηγική του Alexandrion Group είναι να πραγματοποιείται στην Καβάλα η εμφιάλωση προϊόντων, αλλά και η παραγωγή της αιθανόλης για τα προϊόντα του Ομίλου που διατίθενται στα Βαλκάνια και στην ελληνική αγορά ειδικότερα, σε spirits, «σκληρά» ποτά, λοιπά αλκοολούχα ποτά, κρασί, μέσα από ιδιόκτητο αποστακτήριο και εμφιαλωτήριο, με συνεπικουρικούς χώρους αποθήκευσης. Αυτό θα διευκολύνει και τη διανομή, που αξιολογείται ψηλά από τον Όμιλο Alexandrion ως ζήτημα της ελληνικής αγοράς.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος έχει εμπορική παρουσία σε 46 χώρες παγκοσμίως. Πλέον, δραστηριοποιείται σε κάθε ελληνική Περιφέρεια.

Η Alexandrion Group έχει ολοκληρώσει και την εξαγορά του οινοποιείου Dundar στην Κωστάντζα της Ρουμανίας (Dundar Prod SRL), το οποίο εξασφαλίζει πληθώρα εκτάσεων με αμπελώνες και παραγωγή πολλών διαφορετικών ποικιλιών οίνου. Ο Όμιλος ολοκλήρωσε και την εξαγορά του δικτύου καταστημάτων κάβας Cavaway Retail Shop στην Κύπρο, πολλαπλασιάζοντας τοποθέτηση και διάθεση προϊόντων στο νησί.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter