Σε μεμονωμένες πωλήσεις καταστημάτων και ακινήτων της προχωρεί πλέον η Aldi. Την εξαγορά δύο ακινήτων της περάτωσε ο όμιλος Μετρό, προκειμένου να τα μετατρέψει σε καταστήματα My Market.

 Κατά πληροφορίες, το Aldi Φαρσάλων το απέκτησε αντί 2 εκατ. ευρώ, ενώ είχε κοστίσει συνολικά στην Aldi 3,93 εκατ. ευρώ. Το κατάστημα, που είχε κλείσει καιρό πριν την απόφαση αποχώρησης της αλυσίδας από την Ελλάδα, καθώς δεν άντεξε στον ανταγωνισμό του παρακείμενου Lidl, έχει δομημένη επιφάνεια 1.499 τμ επί συνολικής επιφάνειας ακινήτου 16.649 τμ.

Ήδη η Μετρό έχει δημοσιεύσει αγγελία πρόσληψης προσωπικού για τη λειτουργία του. Παράλληλα, η εταιρεία επρόκειτο να ολοκληρώσει την αγορά οικοπέδου της Aldi (για το ακίνητο έχουν εκδοθεί οικοδομικές άδειες), στην περιοχή του Κρανιδίου-Πόρτο Χέλι, στο οποίο θα δημιουργήσει μία ακόμα μονάδα My Market. Το οικόπεδο, που υπερβαίνει τα 10 στρέμματα, είχε κοστίσει στην Aldi 2,91 εκατ. ευρώ –το προόριζε για κατάστημα τουλάχιστον 1.500 τμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις της Aldi με τη Μετρό, όπως άλλωστε και με άλλες εγχώριες αλυσίδες, με αντικείμενο την πώληση των παγίων της γερμανικής εταιρείας σε κάθε ενδιαφερόμενο, συνεχίζονται. Όπως προκύπτει από τα δεδομένα της πώλησης των ακινήτων της, η Aldi τα μεταβιβάζει έως και 40%-50% φθηνότερα, σε σχέση με το αρχικό τους γι’ αυτήν κόστος. Στο μεταξύ, 7 πρώην Aldi εγκαινιάστηκαν στις 14 Απριλίου ως Lidl, σε Αθήνα (Κ. Πατήσια, Λ. Θηβών, Ν. Μάκρη), Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά, Σταυρούπολη, Θέρμη) και Αχαΐα.