Για δεύτερη φορά μέσα στο 2024 αυξάνει το ωρομίσθιο του προσωπικού της η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με πηγές του Independent.

Αναλυτικότερα, ακολουθώντας την κοινή γραμμή της Ευρώπης σχετικά με την αύξηση μισθών, όπως και στην Ελλάδα, η γερμανική αλυσίδα Aldi στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνει το ωρομίσθιο των εργαζομένων της στο Λονδίνο από 13,55 λίρες σε 13,65 λίρες.

Επιπρόσθετα, οι πληρωμές για βοηθούς καταστημάτων και αναπληρωτές διευθυντές καταστημάτων εκτός Λονδίνου θα αυξηθούν σε 12,40 λίρες από 12 λίρες, από την 1η Ιουνίου 2024.

Αναφορικά, σύμφωνα με το Independent, πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση μισθών του Aldi στη Βρετανία φέτος, ύστερα από τις αυξήσεις που ακολούθησαν τον Φεβρουάριο. Αρκετοί λιανοπωλητές τροφίμων και ειδών ένδυσης αύξησαν τους κατώτερους μισθούς του προσωπικού τους, εν όψει της επικείμενης αύξησης του εθνικού μισθού διαβίωσης της κυβέρνησης.

Βέβαια, σε αντίθεση με τις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, η Aldi ανταμείβει επίσης τους καταστηματάρχες με διαλείμματα επί πληρωμή. Σημειώνεται από τη γερμανική αλυσίδα ότι με την τελευταία αύξηση μισθών, μέχρι στιγμής φέτος η εν λόγω επένδυση αγγίζει συνολικά τις 79 εκατομμύρια λίρες.

Επιπλέον, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Asda ανακοίνωσε αύξηση μισθού κατά 8,4%, ενώ η Marks & Spencer ανακοίνωσε αύξηση κατά 10,1% για περίπου 40.000 υπαλλήλους καταστημάτων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter