Αύξηση πάνω από 30% σημείωσε η αξία πωλήσεων της εταιρείας λύσεων ζαχαροπλαστικής Ακτίνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο FOODReporter ο πρόεδρος της εταιρείας, Νικόλαος Σακελλαρίδης. «Το 2023 έχει ξεκινήσει πολύ ψηλά σε παραγγελίες και για την ώρα μπορούμε να υπολογίσουμε ότι κινούμαστε με πάνω από 25% αύξηση στον τζίρο. Αναπτυσσόμαστε παντού και τους χειμερινούς μήνες και τους καλοκαιρινούς, επειδή ακριβώς έχουμε πολλές κατηγορίες προϊόντων. Έχουμε προϊόντα που απευθύνονται σε αρτοζαχαροπλαστείο, αλλά και σε σημεία εστίασης, σε ξενοδοχεία, αλλά και στη βιοτεχνία και τη βιομηχανία τροφίμων», πρόσθεσε ο ίδιος. «Έχουμε συνεργασία με τις μεγαλύτερες παραγωγικές εταιρείες στο χώρο μας, παρέχοντάς τους πρώτες ύλες», σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης.

Η σειρά «sugar free», που παρουσιάστηκε στην Αρτόζα 2023 και οι τρέχουσες συνεργασίες
Η Ακτίνα παρουσίασε στην Αρτόζα 2023 μια σειρά προϊόντων «sugar free», χωρίς προσθήκη ζάχαρης, παρασκευασμένα με στέβια ή άλλα γλυκαντικά, όπως μαλτιτόλη και σουκραλόζη, με εξαίρεση την ασπαρτάμη. Κάποια από τα προϊόντα είναι και χωρίς καθόλου ζάχαρη. Πρόκειται για πρώτες ύλες και μείγματα που αφορούν γλυκά, κρέμες και μαρμελάδες, αλλά και προϊόντα που μπορούν να αρωματιστούν και να συνδυαστούν με γεύσεις παγωτού, σε συνεργασία με την Aromitalia, σταθερό συνεργάτη της Ακτίνα εδώ και πέντε χρόνια.

«Η Ακτίνα εργάζεται με τοπικούς συνεργάτες στους οποίους κάνει και τη διανομή των παραγγελιών», δήλωσε στο FOODReporter η διευθύντρια marketing της εταιρείας, Ιωάννα Ζούβελου, ως προς μία από τις δραστηριότητες της Ακτίνα. Η Ακτίνα συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία διανομής των επαγγελματικών προϊόντων και συσκευασιών της Μπισκότα Παπαδοπούλου, προσθέτοντας στη διανομή και τα επαγγελματικά Πτι Μπερ και Digestive. Η Aromitalia παρουσίασε τη νέα σειρά από ιταλικές σοκολάτες Gioari, για τις οποίες στην Αρτόζα 2023 υπήρξε γευστική δοκιμή. «Πολλά μεγάλα ζαχαροπλαστεία επιλέγουν να προμηθευτούν προϊόντα και από την Ακτίνα», συμπλήρωσε η κυρία Ζούβελου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter