Βασιλική Ακριώτου, ιδιοκτήτρια και οινολόγος, Akriotou Microwinery

«Οι πωλήσεις μας σε σχέση με εκείνες του 2023 έχουν αυξηθεί κατά 20%» δήλωσε η Βασιλική Ακριώτου, ιδιοκτήτρια και οινολόγος στο Κτήμα Ακριώτου (Akriotou Microwinery) συνομιλώντας με το FOODReporter.

«To οινοποιείο μας βρίσκεται σε απόσταση 60 χλμ. από την Αθήνα στις παρυφές του όρους Κιθαιρώνα στις Πλαταιές Βοιωτίας και περιμετρικά των Πλαταιών στους πρόποδες του όρους Κιθαιρώνα βρίσκονται τόσο ο ιδιόκτητος αμπελώνας, όσο και οι συνεργαζόμενοι αμπελώνες», συμπλήρωσε.

Αναφορικά, ένας παλαιός αμπελώνας Σαββατιανού, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια του συζύγου της Βασιλικής Ακριώτου, αποτέλεσε την αφορμή για την κυρία Ακριώτου, να δημιουργήσει την πρώτη δική της σειρά κρασιών θέλοντας να αποτυπώσει σε αυτά τόσο την εμπειρία της από την μακρόχρονη παρατήρηση του αμπελώνα της Στερεάς Ελλάδας, όσο και την άποψη της για τις αγαπημένες της ποικιλίες σταφυλιού.

«Έτσι, λοιπόν, προκύπτουν οι “Ορειβάτες”, μια σειρά κρασιών της οποίας το όνομα θέλει να δηλώσει τον δύσκολο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για την παραγωγή ενός υψηλού επιπέδου κρασιού, και οι “Ερημίτες” μια σειρά η οποία θέλει να αναδείξει μέσα από την ανάμειξη των ελληνικών ποικιλιών του αμπελώνα το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής», σημείωσε η ίδια. Όλα τα κρασιά του Akriotou Microwinery, εκτός από τον Ορειβάτη pinot noir, φέρουν πιστοποίηση vegan.

Πώς η τοποθέτηση του «Ορειβάτη» στην αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος ενισχύει τις πωλήσεις
«Σε 45 μεγάλα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος υπάρχει stand των μικρών οινοποιών, όπου το σούπερ μάρκετ έχει επιλέξει κάποιους κωδικούς κρασιών από τα οινοποιεία που ανήκουν στο Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) και το δικό μας είναι ο Ορειβάτης Ροζέ» ανέφερε η κυρία Ακριώτου όσον αφορά στην τοποθέτηση των κρασιών του Akriotou Microwinery στο ράφι του οργανωμένου λιανεμπορίου, προσθέτοντας ότι τις περισσότερες πωλήσεις, τις κατέχει μέχρις στιγμής η εν λόγω ετικέτα.

Όσον αφορά στις εξαγωγές, η Βασιλική Ακριώτου αναφέρει ότι το οινοποιείο εξάγει σε πολλές χώρες τις ΕΕ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. «Το επόμενο μεγάλο μας στοίχημα είναι η τοποθέτηση των κρασιών μας στις ΗΠΑ και τον Καναδά» σχολίασε η ίδια.

Στα σκαριά η παραγωγή ενός νέου βιολογικού προϊόντος
Σχετικά με τις επενδύσεις του Akriotou Microwinery, η κυρία Ακριώτου ανέφερε ότι προγραμματίζεται να γίνει μια μικρή επέκταση του οινοποιείου ώστε να αποκτήσει το οινοποιείο τον χώρο που απαιτείται για να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι αμφορείς στην παραγωγική διαδικασία, ενώ επίσης αναμένεται ο σχεδιασμός και η παραγωγή ενός νέου βιολογικού προϊόντος.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter