Ο Claude Sarrailh είναι το πρόσωπο που προτείνει το εποπτικό συμβούλιο του ομίλου Ahold Delhaize για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου σε Ευρώπη και Ινδονησία, αντικαθιστώντας τον σημερινό CEO Wouter Kolk, ο οποίος έχει προαναγγείλει την αποχώρησή του από την Ahold Delhaize την 1η Οκτωβρίου 2024.

Ο Claude Sarrailh προέρχεται από τη Metro AG, όπου είναι Chief Customer and Merchandise Officer και μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 2022. Ο Claude Sarrailh εντάχθηκε στη Metro το 2006, μετά από μια δεκαετία στην Carrefour, και είχε αρκετούς ρόλους σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, πέρασε τρία χρόνια στην Κίνα ως διευθύνων σύμβουλος της Metro China, προτού ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Metro το 2022.

«Ανυπομονώ να γνωρίσω τις διάφορες τοπικές μπράντες που εμπίπτουν στην ομπρέλα της εταιρείας και να συνδεθώ με τους ανθρώπους και τις κοινότητές τους. Κάθε brand έχει τα μοναδικά πλεονεκτήματα και τις προκλήσεις του και ανυπομονώ να μάθω περισσότερα για το πώς λειτουργούν και τι τα κάνει επιτυχημένα», δήλωσε ο ίδιος.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter